Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Vacature: communicatieadviseur

We zoeken voor team Losser een allround communicatieadviseur die ervaring heeft met communicatie van een gemeentelijke organisatie en vanuit projecten. Iemand die de inwoner voorop stelt, oog heeft voor de opgaven waar de gemeente voor staat en daaraan vanuit communicatie wil bijdragen.

Organisatie Gemeente Enschede
Plaats Enschede
Opleiding HBO, WO
Vakgebieden Advies/beleid/bestuurlijk, Communicatie/voorlichting
Uren 32-36 uren per week
Salaris €2943 - €4450
Plaatsingsdatum 15-09-2020
Sluitingsdatum 25-09-202


De functie

Wij zoeken een stevige, allround communicatieadviseur die zich met name gaat bezighouden met advisering aan het gemeentebestuur en aan de organisatie. Binnen de gemeente werken we projectmatig en hebben we veel ambities, bijvoorbeeld op het terrein van duurzaamheid. Je bent ook inzetbaar op andere terreinen, zoals het sociaal domein. Je kunt zelfstandig werken, maar zoekt ook de samenwerking en weet waar nodig collega’s in Losser of Enschede in te schakelen. Je verstaat je vak en staat daardoor stevig in je schoenen. Je bent gewend voor verschillende interne opdrachtgevers tegelijk te werken en houdt het hoofd koel, ook al heb je veel deadlines tegelijkertijd.

Functie-eisen

 • HBO werk- & denkniveau
 • Een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie
 • Je hebt een proactieve houding en je kunt snel schakelen
 • Je bent accuraat, flexibel en stressbestendig
 • Een aantal jaren werkervaring bij een gemeente
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Affiniteit met digitale communicatie en digitalisering
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je bent voortdurend op zoek naar vernieuwing en verbetering.

Ons aanbod

Een uitdagende functie, in een dynamische omgeving en in een leuk team.
Op deze functie is de CAO Gemeenten en de Aanvullende arbeidsvoorwaardenregeling Enschede (AAE) van toepassing.

Dat betekent:

 • Een aantrekkelijk salaris, passend bij de mate waarin je voldoet aan het functieprofiel, in salarisschaal 10;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Prima arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek met flexibele werktijden, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden, en een individueel keuzebudget ter grootte van 17,05% dat voor jouw doelen inzetbaar is;
 • De functie is (in eerste instantie) voor een periode van twee jaar.
 • Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten (Twentse Kracht) voorrang.

Organisatie

Team Communicatie Losser bestaat uit 4 communicatieprofessionals. Ons team is onderdeel van de afdeling communicatie van de gemeente Enschede, met zo’n 25 collega’s. Vanuit onze standplaats Losser helpen wij het gemeentebestuur en collega's in de organisatie door hen te adviseren, te ondersteunen en regie te voeren op de gemeentelijke communicatie. Wij worden daarbij ondersteund door onze Enschedese collega’s van het Nieuwslab, het Webteam en het Servicepunt Communicatie.

Reageren of vragen

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jan Arie Bijl, hoofd Communicatie tel. 06 -109 21 334.
De sollicitatie richt u tot en met donderdag 24 september aan de Gemeente Enschede, t.a.v. J.A. Bijl. Maak daarvoor gebruik van de "solliciteer" knop en vul uw gegevens in in het sollicitatieformulier. Stuur uw brief en CV als bijlage mee.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 28 september. Op vrijdag 25 september nemen we met de sollicitanten die we in de eerste gespreksronde willen spreken contact op.