Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Vacature Teamleider Plannen, Vergunnen en Handhaven

Teamleider Plannen, Vergunnen en Handhaven (32-36 uur)

De functie

Algemeen

Je geeft leiding aan het team Plannen, Vergunnen en Handhaven. Je stuurt op resultaat en geeft richting aan de eigen verantwoordelijkheid en het zelf organiserend vermogen van het team, en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Je draagt bij aan het ontwikkelen van integraal beleid in samenwerking met andere teams en beleidsmedewerkers vanuit het opgave gericht werken. Je evalueert het beleid en analyseert hierbij in- en externe ontwikkelingen. Je bent verantwoordelijk voor de jaaractiviteitenplannen van het team. Je draagt zorg voor het product, financieel, personeel, klant en ketenmanagement. Je coördineert en adviseert in complexe casussen in het vakgebied.

Vakinhoudelijk

Het team is verantwoordelijk voor de planvormende, vergunnende en nalevingsaspecten van de Omgevingswet, aanpalende wet- en regelgeving en delen van de APV. Hiermee ligt het overgrote deel van de uitvoering van de Omgevingswet bij dit team. Er ligt bij het team ook een belangrijke verbinding met het aspect Veiligheid vanuit de APV en de wet Bibob.
De ingerichte “big-8“ heeft voor jou geen geheimen. Je snapt waar je hier invloed hebt en hoe je  zowel het team als het bestuur hier in mee kunt nemen.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding en een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie. We verwachten dat je kennis hebt van en ervaring hebt met een deel van de taakvelden van het team. Je stelt je proactief, coachend en ondernemend op in de samenwerking tussen teamleiders, directie, bestuur en netwerkpartners. Je hebt daarbij oog voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en opdrachten waar je samen met de andere teamleiders invulling aan geeft. Je bent ondersteunend in het aanbrengen van structuur en stimuleert ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden. Je focust op het behalen van afgesproken resultaten en bent in staat om een meerjarenprogramma te vertalen naar (jaar)doelstellingen en concrete acties. 

Ons aanbod

Je werktijd kun je bij ons flexibel indelen. Ook kun je in overleg gedeeltelijk thuis werken. Je krijgt een goed salaris (afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring) tussen de € 3.491,- en € 5.410.- (schaal 11A) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Vooralsnog kun je onder voorwaarden uitloopschaal 12 bereiken. Daarnaast krijg je een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05%. Je mag zelf weten wat je hiermee doet, bijvoorbeeld meer salaris, meer vrije dagen of een opleiding. 

Organisatie

Bij ons werk je samen met en voor de samenleving. Ons uitgangspunt is daarbij dat de samenleving als eerste aan zet is (eigen kracht) en wij dat als gemeente faciliteren. Wij werken vanuit de bedoeling, wat betekent dat de vraag van de burger of ondernemer centraal staat en niet de regel.
Je zorgt er samen met jouw collega’s voor dat we toegankelijk en dienstverlenend zijn richting onze inwoners. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, verantwoordelijkheid, flexibel en verbonden. We zoeken collega’s die oog en oor hebben voor de maatschappij en voor elkaar, en voor wie deze kernwoorden een uitdaging zijn.
We hebben in 2019 2 sterren gescoord bij het keurmerk Beste werkgever 2019-2020, deze score is door onze medewerkers aan ons gegeven. Hieruit is onder andere naar voren gekomen dat onze medewerkers erg trots zijn op hun werk en elkaar. Kijk hiervoor op de website: Beste Werkgever | Wie zijn het?

Reageren of vragen

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de heer A. de Jong, adjunct-directeur of de heer J. van Dam, gemeentesecretaris, beide te bereiken via 053-5377282.

Solliciteren kan via deze link.

Sluitingsdatum is 16 augustus 2020