Vacature Senior Communicatieadviseur

Een mooie adviserende en coördinerende rol waarbij je een waardevolle bijdrage levert aan onze prachtige gemeente Losser. Jij gaat namelijk ons bestuur adviseren en ondersteunen bij allerlei communicatievraagstukken. En daarnaast het communicatieteam in Losser inhoudelijk aansturen.

Wie zijn wij? 

Bij ons werk je samen met en voor de samenleving. Kom je bij ons werken dan zet jij je elke dag in voor de inwoners, ondernemers en instellingen van de prachtige dorpen Beuningen, De Lutte, Glane, Losser en Overdinkel. Wij hebben daarbij het uitgangspunt dat de samenleving als eerste aan zet is (eigen kracht) en wij dat als gemeente faciliteren.

Jouw team

Het communicatieteam Losser maakt deel uit van de afdeling communicatie van de gemeente Enschede. De afdeling bestaat in totaal uit ca. 30 communicatieprofessionals. Wij helpen het gemeentebestuur en collega's in de organisatie door hen te adviseren, te ondersteunen en regie te voeren op de gemeentelijke communicatie. Dat doen we voor de gemeenten Enschede en Losser. De afdeling bestaat naast team Losser uit drie portefeuilleteams in Enschede die ondersteund worden door het Nieuwslab, het Webteam en het Servicepunt Communicatie.

Wie zoeken we? 

We zoeken voor het communicatieteam Losser een senior communicatieadviseur die zich inzet om de communicatie tussen de gemeente Losser, haar inwoners, bedrijven en partners optimaal te laten verlopen. Een adviseur met ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving die helpt de communicatievisie in de organisatie te implementeren, de organisatie communicatiever te maken en de gemeente Losser nog beter op de kaart te zetten.

Als senior communicatieadviseur ondersteun en adviseer je jouw bestuurders en andere direct betrokkenen in onze gemeente Losser bij de diverse onderwerpen binnen je portefeuille. Je voert de regie op de communicatie, analyseert complexe situaties, stelt hiervoor communicatiescenario’s op en vertaalt communicatievraagstukken en -opgaven in concrete opdrachten. De uitvoering ervan beleg je in- of extern vaak bij anderen. Jij houdt het overzicht, coördineert, regisseert en bewaakt de voortgang van alle lopende werkzaamheden binnen het team communicatie Losser en zorgt dat alles op tijd en goed geregeld is.

Bovendien ben je voor mensen binnen en buiten onze organisatie het eerste aanspreekpunt als het gaat over jouw beleidsterreinen en de bestuurder. Je beantwoordt vragen van inwoners en relaties, onderhoudt contacten met de pers en treedt op als woordvoerder richting de media. In samenspraak met jouw team en ons Nieuwslab breng je thema’s en nieuws onder de aandacht en speel je in op relevante actuele ontwikkelingen.

Het zal je niet verbazen dat je rol als senior communicatieadviseur behoorlijke eisen stelt aan je flexibiliteit, ook buiten kantooruren. Je schuift regelmatig aan bij (raads)vergaderingen en als de actualiteit hierom vraagt ben je voor woordvoering of communicatieadvies ook bereikbaar in het weekend. Dit alles samen zorgt voor een fantastische en afwisselende baan waarin je dagelijks veel betekent voor de inwoners van de gemeente Losser!

Je werkpakket bestaat in ieder geval uit advisering van het college van B&W van Losser als geheel, van de burgemeester en een wethouder, de ambtelijke directie en de inhoudelijke aansturing van het team Losser dat uit 6 (parttime) collega’s bestaat.

Wat vragen wij van je? 

Je moet wat kunnen en je moet iemand zijn. Je beheerst het communicatie vak als de beste en hebt daar aantoonbare ervaring in. Woordvoering heeft geen geheimen voor je, net als het geven van tactische en strategische adviezen aan gemeentebestuur en collega’s. Je bent op zoek naar vernieuwing en vernieuwende vormen van communicatie. Je beschikt over een sterke overtuigingskracht en weet mensen te enthousiasmeren om zich in te spannen. Je denkt strategisch, analytisch en beschikt over de adviesvaardigheden om je plannen gerealiseerd te krijgen. Je begrijpt hoe een politiek-bestuurlijke omgeving werkt en welke belangen en gevoeligheden er spelen. Je bent vasthoudend, maar kent je rol als adviseur. Je bent betrokken, positief-kritisch, gericht op samenwerking en doet je werk met veel bevlogenheid.

Verder vragen wij:

 • een sterke, communicatieve persoonlijkheid;
 • hbo / academisch werk- en denkniveau;
 • goede politieke en bestuurlijke antenne;
 • iemand die graag werkt op het snijvlak van bestuur en organisatie en die sterk omgevingsgericht is;
 • je weet grote opgaven en projecten op de juiste wijze voor het voetlicht te brengen;
 • ervaring en/ of affiniteit met veiligheid en crisiscommunicatie is een pré.

Wat bieden we? 

Een baan waarin je er toe doet! Jij gaat mede het verschil maken voor onze prachtige gemeente Losser Je krijgt vrijheid in je rol waarbij we het juist waarderen als je aangeeft dat het anders of beter kan. Wij horen dit graag van jou. En verder krijg je:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 11 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 3.701,- en € 5.372,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 32 of 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar we zorgen wel dat je van A naar B komt. En je kunt je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier inzetten voor woon-werkvergoeding.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende doelen kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Losser en Enschede.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

De vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten, werkzaam bij andere Twentse gemeenten,  voorrang.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan Arie Bijl, hoofd Communicatie en Subsidieverwerving gemeente Enschede, tel. 06-10921334.

Solliciteren?

Sluitingsdatum voor deze vacature is 15 juni 2022. Je sollicitatie kun je richten aan J.A. Bijl, p/a afdeling P&O/Matchpoint. Maak daarvoor gebruik van de onderstaande "solliciteer" knop en vul het sollicitatieformulier in. Stuur je brief inclusief je CV als bijlage mee. De eerste gespreksronde is gepland op 20 juni 2022. 

Solliciteer direct (Op de pagina van Enschede kun je jouw sollicitatie versturen)