Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Vacature Medewerker handhaving (specialisatie APV/ bijzondere wetten)

De gemeente Losser zoekt een Medewerker handhaving (specialisatie Apv/bijzondere wetten) voor 36 uur per week.

Wil jij werk wat er toe doet? Werk met grote maatschappelijke relevantie? Dan is een baan bij de gemeente Losser misschien iets voor jou! Bij ons werk je samen met en voor de samenleving. Kom je bij ons werken dan zet jij je dagelijks in voor de inwoners, ondernemers en instelling van de prachtige dorpen Beuningen, De Lutte, Glane, Losser en Overdinkel.

Wij hebben daarbij het uitgangspunt dat de samenleving als eerste aan zet is (eigen kracht) en wij dat als gemeente faciliteren. Je zorgt er samen met jouw collega’s voor dat we toegankelijk en dienstverlenend zijn richting onze inwoners. Onze kernwaarden zijn: vertrouwen, verantwoordelijkheid, flexibel en verbonden. We zoeken collega’s die oog en oor hebben voor de maatschappij en voor elkaar, en voor wie deze kernwoorden een uitdaging zijn.

Functie-informatie

Het team Plannen, vergunnen en handhaven (PVH) is verantwoordelijk voor de planvormende, vergunnende en nalevingsaspecten van de Omgevingswet, aanpalende wet- en regelgeving en delen van de APV. Hiermee ligt het overgrote deel van de uitvoering van de Omgevingswet bij dit team. De afhandeling en afstemming van de diverse procedures vindt hier integraal plaats. Binnen het team PVH draag je als medewerker handhaving zorg voor de uitvoering van de gemeentelijke handhavingstaken en het handhavingsbeleid met als specialisatie Apv/bijzondere wetten. Als handhaver/toezichthouder heb je een brugfunctie tussen dat wat de klant wil, wat kan en wat mag.

Belangrijkste taken

 • Je voert controles uit in het kader van de Algemene plaatselijke verordening en diverse bijzondere wetten, zoals de Wet op de kansspelen, Drank en Horeca en hebt in dit kader ook afstemming met de BOA’s.
 • Je bent voor team PVH onder andere casemanager voor evenementen en voert toezicht uit op de voor de evenementen verleende vergunningen/meldingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opsporen van en adviseren over illegale activiteiten, klachten, meldingen en verzoeken tot handhaving bij de verschillende kleursporen en werkt hierbij samen met andere handhavers.
 • Wanneer er klachten zijn, beoordeel jij de situatie en schat tevens in of deze mogelijk naar de Omgevingsdienst Twente moeten.
 • Je hebt een rol bij de aanpak van ondermijning.
 • Je verstrekt extern en intern informatie over het vakgebied.
 • Je adviseert de burgemeester, het college en/of de teamleider over handhavingszaken

Functie-eisen

 • Je beschikt minimaal over MBO werk- en denkniveau, aangevuld met opleidingen/cursussen op het gebied van Apv, bijzondere wetten en opsporing en je hebt ruime ervaring met handhavingswerkzaamheden binnen dit vakgebied.
 • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, ook in conflictsituaties.
 • Je bent klantgericht, je hebt een flexibele instelling en je bent daadkrachtig.
 • Je werkt integraal binnen de verschillende Omgevingswet terreinen, waarop het team actief is.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B en hebt de beschikking over een eigen auto.
 • Je hebt de bereidheid om ook buiten kantoortijden te werken.

Ons aanbod

De functie is voor 36 uur per week. Je krijgt een goed salaris (afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring) tussen de € 2484,- en € 3591,- bruto per maand (functieschaal 8). Daarnaast krijg je een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05%. Je mag zelf weten wat je hiermee doet, bijvoorbeeld meer salaris, meer vrije dagen of een opleiding. Vooralsnog kun je, onder voorwaarden, na verloop van tijd de uitloopschaal bereiken. De CAO Gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Gemeente Losser (AAGL) zijn op deze functie van toepassing.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Olav Krouwel, teamleider PVH 06-34279789.

Sollicitatie

Je sollicitatie kun je richten aan Olav Krouwel. Maak daarvoor gebruik van de "solliciteer" knop en vul je gegevens in het sollicitatieformulier. Stuur je brief en CV als bijlage mee. Je kunt tot en met zondag 8 maart reageren.