Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Vacature: Integraal consulent (specialisatie inkomen)

Wil jij werk wat er echt toe doet? Werk met grote maatschappelijke relevantie? Dan is een baan bij de gemeente Losser misschien iets voor jou!

Organisatie

Gemeente Losser

Plaats

Losser

Opleiding

HBO

Vakgebieden

Participatiewet, Schuldhulpverlening

Uren

32 tot 36 uren per week

Salaris

Schaal 9

Plaatsingsdatum

 

Sluitingsdatum

23-11-2020

De functie

Als integraal consulent  maak je deel uit van het team Werk en Inkomen. Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van cliënten (uitkeringsgerechtigden) en je zet in op een integrale benadering van de situatie. Je fungeert als professional die weet hoe het re-integratieproces rond complexe problematiek bij bijstandsgerechtigden kan lopen. Je voert intakegesprekken en behandelt aanvragen in het kader van de Participatiewet en IOAW/IOAZ m.b.t Levensonderhoud en Bijzondere Bijstand. Je coördineert de schuldhulpverlening (in ontwikkeling). Verder beheer je een eigen caseload, stel je rapportages op, maak je beschikkingen en behandel je beëindigingen en terugvorderingen. Ook houd je je bezig met fraudepreventie en heronderzoeken. Als je knelpunten signaleert in het beleid, overleg je hierover met de teamleider. Verder neem je regelmatig deel aan werkgroepen. 

In je aanpak kijk jij door een integraal vizier en zoek je de samenwerking met andere collega’s en partners in het sociaal domein. Voor de cliënt ben je de spin-in-het-web: Je verstrekt informatie, geeft voorlichting en advies aan cliënten over de mogelijkheden van de (uitgevoerde) wettelijke regelingen binnen het sociaal domein en andere relevante wettelijke regelingen. Je verwijst de cliënten door naar de juiste loketten en instanties. Daar waar nodig geef je de cliënt toegang tot ondersteuning of zorg. 


Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?
Je beschikt over een relevant HBO diploma, bijvoorbeeld HBO Sociaal Juridische Dienstverlening. Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als inkomensconsulent en hebt ervaring in de schuldhulpverlening. Ook heb je kennis van relevante wet- en regelgeving, inzicht in financiën, financieel administratieve procedures en budgettering. Het is een pré als je ervaring heb met integraal werken en opleidingen gevolgd hebt op het gebied van schuldhulpverlening. Verder zoeken we iemand die ervaring heeft met Key2wiz (SSD) en GWS;
Als persoon ben je stressbestendig, communicatief vaardig, resultaatgericht en flexibel, maar ook vriendelijk, enthousiast en positief. Het is belangrijk dat je een dienstverlenende instelling hebt en goed kunt samenwerken. Je kunt, door feiten af te wegen, een oordeel vormen. 

Ons aanbod

De functie is voor 32 tot 36 uur per week en je krijgt een dienstverband voor 1 jaar , met de mogelijkheid tot een vast dienstverband. De functie is vastgesteld in schaal 9 en inschaling is afhankelijk van je ervaring en opleiding. Vooralsnog kan je onder voorwaarden een uitloopschaal bereiken. Daarnaast krijg je een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05%. Je mag zelf weten wat je hiermee doet, bijvoorbeeld meer salaris, meer vrije dagen of een opleiding. 

Organisatie

Bij ons werk je samen met en voor de samenleving. Kom je bij ons werken dan zet jij je elke dag in voor de inwoners, ondernemers en instellingen van prachtige dorpen Beuningen, De Lutte, Glane, Losser en Overdinkel.
 
Wij hebben daarbij het uitgangspunt dat de samenleving als eerste aan zet is (eigen kracht) en wij dat als gemeente faciliteren. Je zorgt er samen met jouw collega’s voor dat we toegankelijk en dienstverlenend zijn richting onze inwoners. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, verantwoordelijkheid, flexibel en verbonden. We zoeken collega’s die oog en oor hebben voor de maatschappij en voor elkaar, en voor wie deze kernwoorden een uitdaging zijn.
Het team Werk en Inkomen heeft als taak om de zelfstandigheid van cliënten te vergroten met werk als ultiem perspectief. Werk gaat boven uitkering. Waar ondersteuning vanuit het team Werk en Inkomen nodig is, wordt deze gegeven, zo kan het nodig zijn om cliënten tijdelijk financieel bij te staan of in te zetten individuele begeleidingstrajecten waardoor de zelfstandigheid wordt bevorderd. 
Ons motto is dat werk het beste middel is om gezondheidsproblemen en sociaal maatschappelijke problemen het hoofd te bieden.

Heb je vragen?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Dianne Peddemors, teamleider Team Werk & Inkomen, telefoonnummer 06-20628502 of Jeroen Egberink integraalconsulent specialisatie Inkomen, telefoonnummer 06-13525983.

Wil je solliciteren?

Dat kan tot en met 22 november. Klik hier om te solliciteren. Stuur je motivatiebrief en CV mee als bijlage.