Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Vacature Coördinator Duurzaamheidsinitiatieven

Ben jij een echte teamspeler die als een spin in het web duurzaamheidsinitiatieven kan initiëren, coördineren en realiseren? Heb jij de Twentse nuchterheid in je maar kun jij ook dromen over de toekomst? Mooi! Dan zoeken wij jou!
                        
In 2050 moet de energievoorziening in Losser helemaal duurzaam zijn. Bij die landelijke doelstelling haken wij vol enthousiasme aan. De gemeente neemt daarin haar verantwoordelijkheid maar wil nadrukkelijk ook samen met inwoners en organisaties werken aan deze duurzaamheidsdoelstellingen. Het thema duurzaamheid staat ook steeds meer op de agenda in de verschillende dorpskernen. De gemeente Losser heeft een stevige ambitie op dit gebied. In verschillende kernen zijn werkgroepen actief of al coöperaties opgericht die verder invulling geven aan de duurzaamheidsdoelstellingen voor hun kern(en). Daarnaast werken we samen met andere gemeenten in Noord-Oost Twente en zien we initiatieven van particulieren of ondernemers op ons afkomen. Om deze initiatieven een stap verder te brengen is behoefte aan een duidelijk aanspreek- en coördinatiepunt. 

Gemeente Losser maakt werk van duurzaamheid!

Daarom zijn wij voor het programma Duurzaamheid op zoek naar een proactieve

Coördinator Duurzaamheidsinitiatieven (1 fte)
(min 28 uur – max 36 uur per week)

Wat ga jij doen?

Je bent vanuit het programma Duurzaamheid het eerste aanspreekpunt, aanjager, verbinder en ondersteuner voor de werkgroepen, de coöperaties, vrijwilligers en duurzame particuliere en maatschappelijke initiatieven uit de kernen en weet daarbij de juiste verbindingen te leggen om ze een stap verder te brengen. 
Dit kan zijn door bijvoorbeeld ondersteuning te bieden in het opzetten van coöperatie(s). Daarbij weet je de juiste afstemming tot stand te brengen, tussen kernen en gemeente maar ook tussen de kernen onderling. Je staat naast de inwoners/ werkgroepen. 
 
Jouw takenpakket bestaat onder andere uit:
•    Opstellen en realiseren van projecten binnen het programma duurzaamheid;
•    Opstellen en realiseren van Greune Deals;
•    Contact voeren met verschillende stakeholders;
•    Ondersteunen en adviseren van jouw collega’s.

Wat vragen wij van je? 

Wij verwachten dat je HBO werk- en denkniveau hebt. Je bent proactief, hebt een flexibele instelling en vindt het een uitdaging om samen met de werkgroepen/coöperaties, particulieren en ondernemers aan de slag te gaan om het thema duurzaamheid in de kernen te ontwikkelen en te realiseren. Je weet helder jouw standpunt te beargumenteren en draagvlak hiervoor te creëren. Je bent een open en toegankelijke persoonlijkheid.

Kenmerken
•    Kennis van het vakgebied en visie op duurzaamheid
•    Kennis van de toepasselijke wet- en regelgeving
•    Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift
•    Je hebt (werk)ervaring in een politiek/bestuurlijke omgeving
•    Je hebt ervaring in het ondersteunen en begeleiden van projecten/processen 

Hoe ziet onze organisatie er uit?

Wil jij werk wat er toe doet? Werk met grote maatschappelijke relevantie? Dan is een baan bij de gemeente Losser misschien iets voor jou!
Bij ons werk je samen met en voor de samenleving. Kom je bij ons werken dan zet jij je in voor de inwoners, ondernemers en instelling van de prachtige dorpen Beuningen, De Lutte, Glane, Losser en Overdinkel.

Wij hebben daarbij het uitgangspunt dat de samenleving als eerste aan zet is (eigen kracht) en wij dat als gemeente faciliteren. Je zorgt er samen met jouw collega’s voor dat we toegankelijk en dienstverlenend zijn richting onze inwoners. Onze kernwaarden zijn: vertrouwen, verantwoordelijkheid, flexibel en verbonden. We zoeken collega’s die oog en oor hebben voor de maatschappij en voor elkaar, en voor wie deze kernwoorden een uitdaging zijn.

Past dat bij jou? Dan is dit ons aanbod

De functie is bij voorkeur 36 uur per week. In overleg is deeltijd mogelijk. Je krijgt in eerste instantie een dienstverband voor één jaar (met één maand wettelijke proeftijd). Je krijgt een goed salaris (afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring) tussen de € 2973,- en € 4494,- bruto per maand (functieschaal 10). Daarnaast krijg je een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05%. Je mag zelf weten wat je hiermee doet, bijvoorbeeld meer salaris, meer vrije dagen of een opleiding.
Je mag je werktijd bij ons flexibel indelen. Ook kun je in overleg gedeeltelijk thuis werken.
Er is voor deze functie budget beschikbaar tot het eind van 2021. In oktober wordt geëvalueerd of en hoe de functie structureel wordt ingevuld.

Wil je solliciteren?

Sollicteer dan via deze link en vul je gegevens in op het sollicitatieformulier. Stuur je brief en CV als bijlage mee.
Deze sollicitatie wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat. 
De uiterste inzendtermijn is 25 november 2020

Wil je meer weten over deze vacature?

Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Dick Ramerman, programmamanager Duurzaamheid. Telefoonnummer 0612506960, emailadres: d.ramerman@losser.nl

Over de gemeente Losser

Losser is misschien wel het best bewaarde geheim van Twente. De vijf kerkdorpen van de gemeente worden omringd door een glooiend buitengebied waar het riviertje de Dinkel door het landschap meandert. Niet voor niets staat de gemeente bekend als de Schatkamer van Twente. Met recht, want de gemeente is rijk aan natuurschoon en cultureel erfgoed. Maar er is ook van alles te doen en te beleven op sportief en recreatief gebied. Daarnaast kent Losser een heel prettig woon- en werkklimaat.