Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Vacature Beleidsmedewerker Beheer Fysieke Ruimte

Wil jij werk wat er echt toe doet? Werk met grote maatschappelijke relevantie? Dan is een baan bij de gemeente Losser misschien iets voor jou!

Bij ons werk je samen met en voor de samenleving. Kom je bij ons werken dan zet jij je elke dag in voor de inwoners, ondernemers en instellingen van de prachtige dorpen Beuningen, De Lutte, Glane, Losser en Overdinkel.
 
Wij hebben daarbij het uitgangspunt dat de samenleving als eerste aan zet is (eigen kracht) en wij dat als gemeente faciliteren. Je zorgt er samen met jouw collega’s voor dat we toegankelijk en dienstverlenend zijn richting onze inwoners. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, verantwoordelijkheid, flexibel en verbonden. We zoeken collega’s die oog en oor hebben voor de maatschappij en voor elkaar, en voor wie deze kernwoorden zowel een uitdaging als ‘gesneden koek’ zijn.

De organisatie

Het team Beheer Fysieke Ruimte (BFR) is in de breedte verantwoordelijk voor het opstellen van inhoudelijk beleid, inrichten, beheren, onderhouden en exploiteren van de fysieke buitenruimte en het gemeentelijk vastgoed inclusief binnensportaccommodaties. De instandhouding van het gemeentelijk bezit en het behoud van de waarde ervan is de primaire taak van dit team. De belangrijkste taakvelden zijn: verkeer en vervoer, wegen, afvalverwijdering, gemeentelijk vastgoed, binnensportaccommodaties, speelvoorzieningen, straatmeubilair, gladheidbestrijding, ongediertebestrijding, openbare verlichting, gemeentelijke riolering en openbaar groen

Onder het team BFR valt ook het sub-team Servicebedrijf van de gemeente Losser. Het team BFR heeft de rol van interne - en externe opdrachtgever voor het inrichten en beheer van de openbare ruimte met daarin alle disciplines vertegenwoordigd. Het Servicebedrijf functioneert daarbij als interne aannemer. 

Functie-inhoud

In deze functie krijg je te maken met een verscheidenheid aan onderwerpen. Van groen tot verharding van wegen en van riolering tot openbare verlichting. Als beleidsmedewerker bij het team Beheer Fysieke Ruimte ben je veelzijdig en betrokken bij verschillende beleidsprocessen, variërend van eenvoudig tot complex. Hierbij functioneer je als interne vraagbaak en adviseer je o.a. het college van Burgemeester en Wethouders door -samen met je collega’s- integrale afwegingen te maken en zelfstandig college- en raadsvoorstellen op te stellen. 
De veelheid aan onderwerpen die spelen in de openbare ruimte maken jouw werkpakket veelzijdig en interessant.
Je verricht de werkzaamheden in opdracht en ter ondersteuning van de teamleider BFR en de projectleider(s). 

Functie-eisen 

Wij zoeken een collega die:

  • Een afgeronde HBO opleiding heeft, bijvoorbeeld I.A.H.L. Larenstein of in de richting Civiele Techniek;
  • Affiniteit heeft met de beleidsonderdelen binnen BFR (wegen, groen, water, enz.)
  • Goed kan plannen en organiseren en kostenbewust is;
  • Een flexibele en open werkhouding heeft;
  • Beschikt over prima mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • In bezit is van rijbewijs B en eigen vervoer. In teamverband integrale afwegingen kan maken;
  • De gemeente Losser goed kan (re)presenteren en gevoel heeft voor de omgang met inwoners en andere externe partijen.

Ons aanbod

De functie is voor 36 uur per week en je krijgt een contract voor 1 jaar. Bij goed functioneren kan dat een vast dienstverband worden. Het salaris wordt ingepast in schaal 9 volgens de Cao Gemeenten, de inpassing is afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring. Vooralsnog kun je onder voorwaarden een uitloopschaal 10 bereiken. Deze functie is nog niet definitief gewaardeerd.
Daarnaast krijg je een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05%. Je mag zelf weten wat je hiermee doet, bijvoorbeeld meer salaris, meer vrije dagen of een opleiding.

Reageren of informatie 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met:

  • Tom Nijkamp, teamleider Beheer Fysieke Ruimte (telnr. 06-20445103),
  • Nynke Jongema, teamleider Plannen, Vergunnen en Handhaven (telnr. 053-5377342) of met
  • Maarten Hijkoop, projectmedewerker civiele techniek (telnr. 06-12075472).

Je sollicitatie kun je richten aan Tom Nijkamp. Maak daarvoor gebruik van de "solliciteer" knop en vul je gegevens in op het sollicitatieformulier. Stuur je brief inclusief  je CV als bijlage mee.
Tot en met 13 september 2020 kun je je interesse kenbaar maken.