Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Vacature Adviseur Ruimtelijke Ordening

Algemene informatie

Bij ons werk je samen met en voor de samenleving. Ons uitgangspunt is daarbij dat de samenleving als eerste aan zet is (eigen kracht) en wij dat als gemeente faciliteren. Wij werken vanuit de bedoeling, wat betekent dat de vraag van de burger of ondernemer centraal staat en niet de regel.

Je zorgt er samen met jouw collega’s voor dat we toegankelijk en dienstverlenend zijn richting onze inwoners. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, verantwoordelijkheid, flexibel en verbonden. We zoeken collega’s die oog en oor hebben voor de maatschappij en voor elkaar, en voor wie deze kernwoorden een uitdaging zijn.

We hebben in 2019 2 sterren gescoord bij het keurmerk Beste werkgever 2019-2020, deze score is door onze medewerkers aan ons gegeven. Hieruit is onder andere naar voren gekomen dat onze medewerkers erg trots zijn op hun werk en elkaar. Kijk hiervoor op de website: Beste Werkgever | Wie zijn het?


De gemeente Losser heeft voor de duur van tenminste 1 jaar een vacature voor de functie van

 

 

Adviseur Ruimtelijke Ordening

(36 uur per week)

 

 

Functie-informatie

Binnen de het team Plannen, vergunnen en handhaven draag je zorg voor het opstellen van ruimtelijke plannen (bijvoorbeeld partiële herzieningen van bestemmingsplannen/ omgevingsplannen, buitenplanse afwijkingsprocedures en ruimtelijke onderbouwingen). Ook begeleid je de bestuurlijke besluitvorming hierover.

Belangrijkste taken

 • Behandelen en beoordelen van ruimtelijke initiatieven en adviseren over te voeren planologische procedures.
 • Ruimtelijke beleidskaders actueel houden, door middel van algehele herzieningen; het coördineren en begeleiden van het opstellen van ruimtelijke plannen door externe adviesbureaus, en het voeren van de planologische procedures.
 • Verantwoordelijk voor het organiseren van inspraak en de inhoud van het gehele planologische proces (waaronder beroepsprocedures bij de Raad van State)
 • Ontwerpen en tekenen van inrichtings- en verkavelingsplannen en plankaarten met behulp van een CAD-programma.  
 • Verzorgen van het digitale gegevensbeheer (ruimtelijkeplannen.nl).

Functie-eisen

Wij zoeken een collega:

 • met een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van RO/Planologie;
 • die ervaring heeft in het (laten) opstellen van bestemmingsplannen, kennis heeft van de hierbij behorende procedures en de administratieve begeleiding ervan;
 • die meerdere jaren relevante werkervaring op het gevraagde werkterrein heeft, bij voorkeur bij een gemeente;
 • die processen kan organiseren;
 • die graag werkt vanuit de bedoeling.
   

Ons aanbod

We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie gemeente voor haar inwoners.

Dit bieden wij jou:

 • een mooie uitdaging in een organisatie met volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden die aansluiten op jouw talenten en wensen;
 • een goede sfeer met sociale en gedreven collega’s;
 • flexibel in te delen werktijd, in overleg kun je gedeeltelijk thuis werken;
 • een goed salaris (afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring) tussen de € 2.729 en € 4.008 (schaal 9) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Vooralsnog kun je onder voorwaarden uitloopschaal 10 bereiken.
 • een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05 %. Je mag zelf weten wat je hiermee doet, bijvoorbeeld meer salaris, meer vrije dagen of een opleiding.

Informatie
Voor vragen kun je terecht bij het teamleider Plannen, vergunnen en handhaven (Nynke Jongema; 06-39081810).

Sollicitatie
Tot en met 13 september 2020 kun je je interesse kenbaar maken. 

Je sollicitatie kun je richten aan Irma Hemmers, afdeling P&O. Maak daarvoor gebruik van de "solliciteer" knop en vul je gegevens in in het sollicitatieformulier. Stuur je motivatiebrief inclusief je CV als bijlage mee.

Uiterste inzenddatum 13 september 2020