Twentse reis-app GOAN! nu voor iedereen beschikbaar

Na succesvolle proefperiode

GOAN! is dé nieuwe Twentse reis-app voor heel Nederland. Eerder al konden Regiotaxi-reizigers met de app proefdraaien. Na deze succesvolle proefperiode werd GOAN! op donderdag 30 september gelanceerd in Twente. 

Iedereen kan de app gebruiken om zelf zijn reis te plannen. Uiteraard met de bus of de trein, maar ook met de elektrische deelscooters van GO Sharing, de OV-fiets, Deelfiets Nederland en Greenwheels. Later dit jaar komen er in de app nog meer opties voor deelmobiliteit.

Wethouder Anja Prins is voorzitter van pilotproject Mobility as a Service (MaaS) Twente. Prins was al enthousiast over de Twentse MaaS-pilot en constateert nu tevreden dat de GOAN!-app eindelijk voor heel Twente beschikbaar is. Met reismogelijkheden in Twente maar ook naar de rest van Nederland. “De coronaperiode heeft wel even voor wat vertraging gezorgd”, vertelt Prins. “Maar uiteindelijk is het nu zover. In een proefperiode vroegen we Regiotaxi-gebruikers alvast met de app te gaan testen. Met die waardevolle ervaringen hebben we de app verbeterd en nog beter afgestemd op waar reizigers in Twente tegenwoordig behoefte aan hebben.”

Nog uitbreiden


Met GOAN! ligt er nu een nieuwe Twentse reis-app waarmee iedereen zijn reis op alle mogelijke manieren zelf kan plannen. “Met ook talrijke vervoersopties”, legt wethouder Prins uit. “Natuurlijk is het openbaar vervoer met bus, trein en buurtbus in de app opgenomen, maar je kunt in de app ook kiezen voor deelvervoer, zoals de OV-fiets of Greenwheels. De app is nooit echt af, want de ontwikkelingen gaan altijd door. Zo zitten we nog om tafel met verschillende deelmobiliteitsaanbieders. Een nieuwe deeltaxi (Noaberhopper) wordt komende maanden aangesloten op de GOAN!-app. Ook zijn aansluitingen met aanbieders van deelauto’s, deelfietsen en e-stepjes in voorbereiding. En we gaan volop aan de slag om via een campagne GOAN! onder de aandacht te brengen van alle Twentenaren. Vanaf nu kunnen alle reizigers de app downloaden en voor meer informatie terecht op www.goan.nl.”

goan 2       goan 1