Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

23 januari 2020 Nieuwjaarsreceptie: Toekomst zoekt Boer

De agrarische sector in Losser en omgeving heeft te maken met verschillende uitdagingen. Klimaatverandering, verduurzaming van bedrijfspanden, het sluiten van kringlopen, stikstof en het vinden van opvolging. Dit zijn enkele vraagstukken waar de sector mee te maken heeft en krijgt. Om boeren in Noordoost Twente te helpen met deze (duurzame) uitdagingen wordt de nieuwjaarsreceptie ‘Toekomst zoekt Boer’ georganiseerd. 

De nieuwjaarsreceptie vindt plaats op 23 januari om 20.00 uur bij Loonbedrijf Volker, Lossersestraat 75, De Lutte. Ook boeren buiten de gemeente Losser zijn van harte welkom. Aanmelding voor de receptie is gewenst. Ben je erbij, mail dan naar p.punte@losser.nl.

Heleen Lansink zit de avond voor. Zij is melkveehoudster uit Haaksbergen en altijd op zoek naar nieuwe verbindingen met haar boerderij. Kerkdiensten, theatershows, schoolbezoeken, boerderij onbijt, Libelle, sociale media. Je kunt het zo gek niet bedenken of Heleen ziet een creatieve samenwerking om de kloof tussen boer en burger te verkleinen. Bij uitstek iemand die de avond op een verbindende, creatieve en energieke manier aan elkaar kan praten. 

Duurzame oplossingen voor verschillende hulpvragen

De nieuwjaarsreceptie is georganiseerd door een kernteam met als doel de agrarische sector te informeren, te verbinden en te activeren voor duurzaamheid. Dit team bestaat uit gemeentemedewerkers, LTO, energieke boeren die willen verduurzamen en andere betrokken organisaties in de agrarische sector. 

Bedreigingen overwinnen en duurzame kansen benutten doe je vooral samen. Daarom brengt het kernteam boeren in contact met elkaar en met duurzame organisaties. De transitie naar een duurzame samenleving kan oplossingen bieden voor de vele en verschillende hulpvragen van boeren. 

Agrarisch Dialoog

De nieuwjaarsreceptie is de eerste activiteit van het kernteam. Na de nieuwjaarsreceptie gaat het kernteam verder met de uitvoering van het project Agrarisch Dialoog. Dit project is opgenomen in de Dynamische Uitvoeringsagenda Duurzaam Losser 2018-2022.