Tijdens de Week van de Pleegzorg zetten we pleegouders in gemeente Losser in het zonnetje

“Hun liefde maakt voor zoveel kinderen het verschil”

Van 2 tot en met 9 november is het de Week van de Pleegzorg. Met de actieweek wil Jeugdzorg Nederland aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Wethouder Marian Oosterbroek: “We willen dat elk kind in onze gemeente een fijn en veilig thuis heeft. Daarom zijn pleegouders van onschatbare waarde en heel hard nodig. Met deze week willen wij pleeggezinnen in onze gemeente in het zonnetje zetten. Hun liefde maakt voor zoveel kinderen het verschil.”   

Vandaag bracht wethouder Oosterbroek een bezoek aan pleegouders Femie en Gerard Veldhuis in Losser. Femie en Gerard Veldhuis zijn al 12 jaar pleegouders. Femie Veldhuis doet een oproep aan anderen om ook te kijken of pleegzorg iets voor ze is: “Meer pleegouders zijn hard nodig. Kinderen die niet meer thuis kunnen wonen vanwege een onveilige thuissituatie staan op een wachtlijst. Die verhalen zijn schrijnend. Het zou fantastisch zijn als meer mensen de stap zetten om bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst over pleegzorg te bezoeken. En bekijken of het iets voor ze is.”
Wethouder Oosterbroek: “Als ik hoor hoe vol trots pleegouders over hun pleegkinderen vertellen, dan raakt dat me. Ik heb echt hart voor deze ouders. Pleegzorg is van grote betekenis voor pleegkinderen en reikt vaak veel verder dan de duur van de plaatsing. En het is lang niet altijd makkelijk. Kinderen komen regelmatig uit onveilige of moeilijke situaties. Een blijk van waardering is dan ook zeker op zijn plaats.” 

Heb jij ruimte in je huis en hart? 

De gemeente Losser heeft nog altijd een gebrek aan pleeggezinnen en is op zoek naar mensen die in hun gezin ruimte hebben voor één of meer kinderen. Alle pleeggezinnen worden ondersteund door een professionele organisatie. In de gemeente Losser bieden op dit moment Jarabee en William Schrikker Pleegzorg deze ondersteuning. Bent u geïnteresseerd of benieuwd of uw gezin ook een pleeggezin kan zijn, neem dan contact op met het toegangsteam wijz (Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg) van de gemeente Losser (tel. 053 -537 7400 of mail wijz@losser.nl) voor meer informatie. 

week van de pleegzorg