Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Tijdelijk busroutes Centrum Losser

Gemeente Losser en aannemer Dura Vermeer Hengelo werken samen hard aan het Centrumplan Losser.  Een van de uitgangspunten was ervoor te zorgen dat inwoners en ondernemers zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden. Helemaal zonder enige hinder kan het helaas niet.

Door de afsluiting van de Gronausestraat en het feit dat nog dit najaar ook de rotonde bij de Maria Geboortekerk wordt aangepakt moesten er nieuwe busroutes worden gemaakt. De bussen rijden nu  via de Dr. Staringstraat, de Nitertweg en de Broekhoekweg naar de Enschedesestraat en terug.. 

De gemeente Losser begrijpt dat dit niet voor iedereen de leukste oplossing is. Alle alternatieven zijn samen met de busmaatschappij goed onderzocht. Waar moesten we rekening mee houden? De nieuwe route moet passen in de huidige dienstregeling om geen aansluitingen te missen. Het wegdek van de alternatieve route moet berekend zijn op zwaar verkeer. Daarnaast moet er een mogelijkheid zijn om bushaltes te bouwen, dus ruimte. En we kiezen voor één route, rekening houdend met alle weg opbrekingen in het centrum de komende tijd. Als je iedere keer een andere route kiest is het ook niet duidelijk, bovendien moeten er dan ook steeds weer nieuwe haltes worden gemaakt.
 
Toch was het de eerste weken na de vakantie even wennen. Ineens bussen door de straat die er anders niet rijden, andere bushaltes en een enorme hoeveelheid fietsen op de stoep en het gras. Na de chaos die in de eerste week ontstond, zijn er direct maatregelen genomen om extra fietsenrekken, verharding en hekjes te plaatsen. Dit is ondertussen in volle gang en op veel plekken is de situatie al verbeterd. De omleidingsroute is tijdelijk, ook al duurt deze 11 maanden. De gemeente en Dura Vermeer Hengelo vragen dringend om ieders geduld en begrip. 

Heeft u toch nog veel last van de werkzaamheden bespreek deze dan met het bouwteam, zij zoeken samen met u naar mogelijke oplossingen. Iedere donderdag tussen 11.00 en 17.00 uur is het projectbureau in de oude Aloysiusschool open en bent u van harte welkom. Ook kunt u de gratis BouwApp downloaden op uw smartphone om de voortgang van het project te volgen.