Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Test uw rijvaardigheid, veilig onderweg

BROEM cursus in Losser.

Gemeente Losser organiseert de cursus BROEM voor 50+ in het bezit van een geldig rijbewijs. In korte tijd wordt u bijgespijkerd en kent u de laatste wijzigingen in de verkeersregels. Daarnaast is er een praktische toets samen met een rij instructeur die u ook in de praktijk adviezen geeft over uw rijvaardigheid.
Het theoriegedeelte vindt plaats op dinsdag 19 november van 10.15-12.00 uur bij Stichting MAN.

U bent 50 jaar of ouder en bent in het bezit van een geldig rijbewijs. Dat betekent vaak dat u al tientallen jaren met veel plezier auto rijdt. Bent u na al die jaren dat u ooit verkeersexamen moest doen nog wel volledig op de hoogte van de verkeersregels? Misschien komt u ook wel eens op wegen of kruispunten waarbij u denkt: 'wat hebben ze hier nu weer gemaakt?’
Die vaak vele jaren aan rijervaring maken dat er heel ongemerkt sluipen routines in uw rijstijl ontstaan en met die routines mogelijk ook de nodige fouten. Tel daar nog eens bij op dat de wegen en de kruispunten zoveel ingewikkelder zijn geworden, dat er heel wat nieuwe verkeersregels bij zijn gekomen en dat de mensen in het verkeer veelal mondiger, haastiger en brutaler zijn geworden dan vroeger.
Om met u de veranderingen eens goed door te nemen, uw kennis van de verkeersregels op te frissen, bieden wij u de cursus rijvaardigheid aan. Nadat u de actuele ontwikkelingen en verkeersregels zijn bijgebracht kunt u tijdens een praktijkrit met uw eigen auto eventuele verbetertips ontvangen van de erkend instructeur die met u mee gaat rijden.

Inhoud van de cursus rijvaardigheid 

  • Voorlichting over lastige verkeerssituaties, caravan trekken en de laatste verkeersregels.
  • Mogelijkheid tot vragen stellen
  • Mogelijkheid tot testen van eigen kennis
  • Een praktijkrit in en/of rond Losser met een erkend instructeur.

De praktijkritten worden gereden in uw eigen auto!  Wanneer en waar?

Het theoriegedeelte van de cursus vindt plaats op dinsdagochtend 19 november van 10:15 tot 12:00 uur in het gebouw van de Stichting MAN, Nilantspad 3, 7581 BB, Losser. De praktijkrit wordt in de loop van de week met u ingepland na afloop van het theoriegedeelte 

Gratis deelname

De cursus wordt u kosteloos aangeboden door de Gemeente Losser.

Opgave

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via: info@veiliglosser.nl. Inschrijving voor enkel het theorie of het praktijkgedeelte is ook mogelijk.
Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers. Acceptatie op volgorde van binnenkomst.