Stop uitbuiting

Logo Kenniscentrum Mensenhandel Twente

Mensenhandel komt overal voor, ook in Twente. Het is een verzamelnaam voor situaties waarin iemand door een ander wordt uitgebuit. Dwingt iemand jou tot seks, stelen of iets anders? En verdient diegene geld aan jou? Of maak jij je zorgen om iemand in je omgeving? Kenniscentrum Mensenhandel Twente kan je helpen. 


Er zijn verschillende vormen van mensenhandel:


•    Seksuele uitbuiting: Gedwongen seks, waar iemand anders aan verdient. Onder ‘seks’ valt ook alles wat daarmee te maken heeft, zoals seksuele handelingen of filmpjes maken.
•    Arbeidsuitbuiting: Dwang en uitbuiting op het gebied van werk. Zoals een te laag loon, te lange werktijden of slechte omstandigheden.
•    Criminele uitbuiting: Gedwongen worden iets strafbaars te doen, waar iemand anders aan verdient. Zoals stelen of drugs verkopen
•    Orgaanhandel en gedwongen draagmoederschap: Gedwongen een orgaan afstaan. Of gedwongen een baby krijgen voor iemand anders.


Kijk voor meer informatie over de verschillende vormen van mensenhandel en welke signalen er (kunnen) zijn op de website www.mensenhandeltwente.nl. Het kenniscentrum is ook te vinden op social media.  


Contact


Heb jij te maken met mensenhandel? Of ben je bezorgd over iemand in je omgeving? Neem dan contact op met Kenniscentrum Mensenhandel Twente. Je kunt er terecht voor vragen, advies en hulp. Op werkdagen zijn de medewerkers bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 053 - 4876665 of stuur een bericht aan info@mensenhandeltwente.nl. 


Ben jij professional?


Kenniscentrum Mensenhandel Twente zet zich samen met haar partners in tegen mensenhandel. Kom jij vanuit je functie in contact met mogelijke slachtoffers of daders van mensenhandel? Bij  het kenniscentrum kun je terecht voor advies, informatie en ondersteuning. Op de website vind je al heel veel informatie maar schroom vooral ook niet om contact op te nemen. 
Samen kunnen we mensenhandel in Twente een halt toeroepen!