Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Start sloop sporthal de Fakkel

Bouw nieuwe sporthal start in oktober dit jaar

Op 19 augustus is een start gemaakt met de voorbereidingen voor de sloop van sporthal De Fakkel. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Kamphuis uit Reutum. Firma Lowik is betrokken bij de voorbereidende werkzaamheden en doet de projectleiding. In de afgelopen weken is het gebouw aan de binnenkant gestript. Daarbij is ook de aangetroffen asbest op een verantwoorde wijze afgevoerd. Vanaf deze week begint het echte sloopwerk. Volgens planning moet de sloop in oktober gereed zijn.

Wethouder Jaimi van Essen: “Met de sloop van de huidige sporthal zijn we weer in een nieuwe fase van het project aanbeland. Het huidige gebouw heeft bijna een halve eeuw dienst gedaan als sporthal. Veel Lossernaren hebben hier gymles gehad en in verenigingsverband gesport. We krijgen nu een mooie nieuwe en duurzame sporthal. Zodra de sloop gereed is, wordt aansluitend een start gemaakt met de bouw van de nieuwe sporthal. De ingebruikname van de nieuwe sporthal is gepland in september 2020.

De officiële start van de sloopwerkzaamheden was op vrijdag 30 augustus om 12.00 uur bij de sporthal de Fakkel. Wethouder van Essen gaf het startsein.
 

Wethouder Jaimi van Essen geeft startsein