Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Start Energy Challenges voor scholieren in Losser en Oldenzaal

Op woensdagochtend 22 januari 2020 is de Kickoff van de Energy Challenges Noordoost Twente 2019-2020. Bijna 100 scholieren van 9 basisscholen in Losser en Oldenzaal gaan het komende half jaar aan de slag met het thema duurzaamheid.

Via de Energy Challenges krijgen scholieren kennis over energie en duurzaamheid, en worden ze uitgedaagd om deze kennis in praktijk te brengen door een op school een duurzaamheidscampagne te organiseren op. Scholieren vormen zogenaamde Energizerteams, die met elkaar de strijd aangaan voor energiebesparing, duurzaam omgaan met afval en klimaatbestendigheid. 

Op dit moment zijn de teams uit de groepen 5 tot en met 8 bezig met het bedenken van een teamnaam, het maken van een logo en een promotievideo. Tijdens de Kickoff maken de teams kennis met elkaar en worden ze klaargestoomd voor hun campagne aan de hand van workshops over energie, afval en het klimaat. De Kickoff start om 9.30 uur bij het stadshotel Ter Stege in Oldenzaal. 

Duurzame afspraken 

De gemeente Oldenzaal heeft op 10 oktober 2019 een Global deal gesloten met het basisonderwijs voor ‘energiebesparing’ en ‘duurzaam omgaan met afval’ op school. Vorig jaar al werd er een Greune deal gesloten tussen de gemeente Losser en haar basisscholen. Via Energy Challenges kunnen scholen invulling geven aan de deals. 

Prijsuitreiking

Op woensdag 3 juni wordt bekend gemaakt welk team de beste campagne heeft georganiseerd. Benieuwd naar de prestaties van de Energizerteams? Houdt dan de facebooksite van de gemeenten Losser en Oldenzaal in de gaten, en de verschillende sociale media van de Energy Challenges.