Sparkassen Münsterland Giro op zondag 3 oktober door Losser en Glane

Op zondag 3 oktober 2021 vindt de Sparkassen Münsterland Giro (ofwel: “Ronde van Münsterland”) plaats. Dit is een groot en populair wielerevenement in en rondom Münster. De start van dit wielerevenement is ieder jaar in een andere Duitse stad. Bijzonder is dat dit jaar Enschede de primeur krijgt om als eerste Nederlandse stad de start te mogen organiseren. Via Enschede, Losser en Glane fietsen de wielrenners naar het hartje van Münster.

Vanaf 9 uur vindt op de Oude Markt in Enschede de ploegenpresentatie plaats en om 11:05 starten de wielrenners. Ze fietsen via een route door Enschede, Losser en Glane naar de finish in het hartje van Münster. Aan deze Giro doen professioneel wielrenners mee uit o.a. Duitsland én Nederland.

Dit is tevens de laatste wielerwedstrijd voor André Greipel. Tijdens de ploegenpresentatie wordt hier extra aandacht aan besteed.

Het belooft een feestelijk sportevenement te worden. Komt u de wielrenners aanmoedigen bij de start op de Oude Markt in Enschede of langs de route in Losser en Glane?

Voor dit sportevenement heeft u op de Oude Markt een coronatoegangsbewijs nodig.

Bekijk de route van de Sparkassen Münsterland Giro hier op de website van Die Tolle Woche.

giro