Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Sneeuwruimen en gladheidsbestrijding

Door de extreme sneeuwval duurt het sneeuwvrij maken van wegen langer dan gewenst

De sneeuwval van de afgelopen dagen zorgt voor veel sneeuwpret, maar ook voor de nodige overlast. De medewerkers van de gemeente Losser zijn met man en macht en extra ingehuurd materiaal druk in de weer om de belangrijkste wegen begaanbaar te maken. Door de extreme sneeuwval, lage temperatuur en sneeuwduinen duurt dit echter allemaal veel langer dan bij normale gladheid of sneeuw en het is te veel om alles te kunnen doen. 

Prioriteit bij hoofdwegen en aanrijdroutes voor hulpdiensten

Het eerste doel is om de hoofdwegen en aanrijdroutes voor hulpdiensten veilig te maken. Daar ligt nu de prioriteit. Zodra die veilig zijn, kan gestart worden met de overige strooiroutes. De (preventieve en curatieve) strooiroutes kunt u hier bekijken.

Strooien en schuiven bij sneeuwval

Als er veel sneeuw valt, is het strooien van zout alleen niet genoeg. Ook wordt het zout op dit moment minder goed ingereden door het weinige verkeer op de weg. Daarnaast blaast de wind de sneeuw weer terug. Gelijktijdig met het strooien, wordt ook de sneeuw weggeschoven. Als het blijft sneeuwen, wordt het een stuk lastiger om de wegen en fietspaden schoon te vegen. Hierdoor duurt het veel langer dan normaal om alle sneeuw weg te schuiven. U kunt zelf ook een bijdrage leveren aan de veiligheid door uw stoep sneeuwvrij te maken en te houden.

Volg de adviezen van het KNMI en de ANWB

Voor het veilig deelnemen aan het verkeer bij winterse omstandigheden is het aan te raden om de adviezen van het KNMI en de ANWB te volgen. Daarnaast is het altijd van belang om uw snelheid op de weg aan te passen, ook als er gestrooid is.

Wij hopen op uw begrip en doen er alles aan.