Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Sluiting van De Sport Fabrik opgeheven

Burgemeester Cia Kroon heeft in overleg met de politie besloten om de sluiting van het pand van De Sport Fabrik aan de Smitsbreeweg, op woensdag 9 oktober 2019 om 15.30 uur op te heffen. Het pand werd op last van de burgemeester vorige week donderdag gesloten nadat het de avond daarvoor beschoten was.  

Onduidelijkheid over aanleiding beschieting

“Na de beschieting van vorige week, was de situatie rond het incident volstrekt onduidelijk”, aldus burgemeester Kroon. “We konden niet inschatten of er kans op herhaling bestond en medewerkers en bezoekers van het pand daardoor gevaar zouden lopen. Het politieonderzoek is nu zo ver gevorderd dat het pand volgens de politie weer vrijgegeven kan worden.”

Pand week eerder weer open

De burgemeester had in eerste instantie een sluiting van veertien dagen gelast. Hoewel het onderzoek door de politie nog doorloopt, lijkt het niet noodzakelijk het pand nog langer gesloten te houden. Dat betekent dat de bedrijven die in het pand gevestigd zijn, De Sport Fabrik en TeamFysio Losser, na een sluiting van een week, weer over het pand kunnen beschikken. In de afgelopen week is er contact geweest tussen de bedrijven en de gemeente. Woensdagmiddag zijn beide bedrijven op de hoogte gesteld van het besluit om de opgelegde sluiting een week eerder op te heffen.