Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Per 1 juli 2020 landelijk nieuwe regels voor Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden

De landelijke regels voor Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden (VVR) zijn onlangs aangescherpt.

Naar aanleiding van deze aanscherping heeft de gemeente Losser, samen met alle gecontracteerde hulpmiddelenleveranciers van rolstoelen, een inventarisatie gemaakt van alle rolstoelen, die gebruikt worden door de inwoners van de gemeente Losser. Hierbij is in kaart gebracht welke voldoen aan de veiligheidsregels en welke niet. De eigenaren van rolstoelen die niet (meer) voldoen hebben hierover een brief ontvangen. De hulpmiddelenleverancier neemt contact met hen op.

De nieuwe veiligheidsregels VVR gelden alleen voor mensen, die tijdens het reizen in bijvoorbeeld de regiotaxi in hun rolstoel blijven zitten. Heeft u wel een rolstoel, maar zit u op een gewone passagiersstoel tijdens het reizen, dan gelden de nieuwe regels niet voor u. Uw rolstoel wordt dan als bagage meegenomen. U heeft dan ook geen brief ontvangen.

U heeft een brief ontvangen

U heeft een brief van de gemeente ontvangen, waarin staat dat uw rolstoel niet aan de juiste veiligheidsregels voldoet voor reizen. De hulpmiddelenleverancier neemt contact met u op om uw rolstoel aan te passen of te vervangen.

U heeft geen brief ontvangen

U heeft geen brief van de gemeente ontvangen over uw rolstoel. Dit betekent dat u rolstoel aan alle veiligheidsregels voldoet en dat u veilig vervoert kunt worden. U hoeft niets te doen.

Wat schrijven de nieuwe veiligheidsregels voor?

De nieuwe veiligheidsregels schrijven voor dat reizen met een rolstoel alleen veilig is wanneer deze getest is en er speciale haken aan het frame zijn bevestigd. Of uw rolstoel voldoet is kunt u zien aan de gele stickers met een haaksymbool, die op het frame zijn geplakt