Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Paasvuren in de gemeente Losser gaan niet door

Voorkomen van besmettingen door coronavirus

Vanwege het verbod op samenkomsten gaan de paasvuren in de gemeente Losser niet door.  Er stonden ongeveer 50 paasvuren gepland.

De gemeente Losser heeft inmiddels de organisatoren van grote paasvuren een brief gestuurd. Omdat de sfeervolle paasvuren veel publiek trekken, past het houden van een paasvuur niet in het huidige beleid om sociale contacten zoveel als mogelijk te vermijden. Ook vooraf, tijdens de opbouwfase, kunnen door de samenkomst van mensen al ongewenste situaties voor de volksgezondheid ontstaan. Particulieren met een stookontheffing moeten zich ook aan de landelijke maatregelen houden, wat betekent dat familiefeestjes bij het paasvuur uitgesloten zijn. Zij hebben ook een brief hierover ontvangen. De organisatoren is gevraagd de paasvuren te ontsteken zonder publiek en hier melding van te maken bij de gemeente Losser.

Burgemeester Cia Kroon: “Het is natuurlijk heel teleurstellend dat de paasvuren dit jaar niet door kunnen gaan. Temeer omdat ons vorig jaar de droogte in de weg zat. Helaas kunnen we nu niet anders dan onze eigen gezondheid en die van anderen serieus nemen. Ik hoop dat onze traditionele paasvuren volgend jaar wel doorgaan!”