Overdekte parkeerplaatsen met zonnepanelen en laadpalen bij De Poppe

Publieke snelladers bij De Poppe voorzien in groeiende vraag laadpalen

In Losser komen er acht parkeerplaatsen met snelladers bij, die bovendien van duurzame elektriciteit worden voorzien middels de zonnepanelen die er bovenop komen te liggen. Daartoe heeft het college B&W in Losser deze week besloten. Het gaat om openbare laadpalen op het terrein van De Poppe in De Lutte. 

Deze uitbreiding van openbare laadpalen helpt de gemeente bij haar ambitie om de laadinfrastructuur snel te vergroten. Tot aan 2030 wil de gemeente zo’n 400 publieke laadpunten realiseren. En dat is nodig, omdat de verwachte stijging van het aantal elektrische voertuigen in Losser overeenkomt met de groei van het aantal geregistreerde elektrische auto’s bij de inwoners. In de laadvisie van de gemeente staat hoe en waar de gemeente de openbare laadpunten wil realiseren. Ook in wijken zullen meer parkeerplekken worden voorzien van laadpunten. 

Wethouder van Essen: “Het aantal elektrische auto’s en de vraag naar laadpunten groeit enorm. Dat willen we faciliteren, omdat elektrisch rijden bijdraagt aan minder CO2-uitstoot en zo een positief effect heeft op het klimaat. Deze acht snelladers helpen de gemeente daarbij. Dat de stroom voor elektrisch rijden hier ook nog eens ter plekke wordt opgewekt met de zonnepanelen op de overkapping maakt de cirkel rond. Hoe duurzaam wil je het hebben!” 

Voor het realiseren van deze overdekte parkeerplaatsen was een afwijking van het huidige bestemmingsplan nodig, wat door het college is goedgekeurd. De parkeerplaatsen worden naar verwachting in de loop van 2023 gerealiseerd, waarna iedereen met een elektrische auto daar kan laden.