Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Oud papier levert minder geld op

Opbrengst lager, toch nog klein extra vergoeding voor inzamelaars oud papier

In Losser zorgen 17 organisaties (scholen en verenigingen) en ook de gemeente zelf voor het inzamelen van oud papier. De organisaties krijgen daarvoor een vaste vergoeding per opgehaalde kilogram oud papier. Mocht er na aftrek van de gemaakte kosten nog een positief saldo zijn krijgen de betrokken organisaties daar ook een deel van. In het verleden kon daarmee de clubkas aardig gespekt worden. Helaas is de papiermarkt in 2018 aardig in elkaar gezakt waardoor de opbrengst helaas tegenvalt. Gelukkig kan er toch nog een klein extra bedrag uitgekeerd worden. In totaal vaste vergoeding en extra bedrag wordt er onder de inzamelaars een bedrag van € 52.915,14 uitgekeerd.

Wethouder Jaimi van Essen: “Het goed scheiden van afval draagt bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen en het verminderen van restafval. Dat is de ene kant van de zaak, aan de andere kant is het ook mooi om te zien dat door het goed scheiden van afval er een financiële bijdrage geleverd kan worden aan organisaties met een maatschappelijk belang.”

De deelnemende organisaties hebben samen 1542 ton oud papier opgehaald.

Oud papier