Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

“Ook bij condoleance en uitvaart bestaat besmettingsgevaar”

Burgemeester Cia Kroon en wethouder Harry Nijhuis spraken met de ondernemers uit de uitvaartbranche uit de gemeente Losser. Aanleiding hiervoor is dat in Twente clusters van besmettingen ontstaan bij uitvaarten en condoleances. Dat blijkt uit gegevens van de GGD. 

De gemeente Losser onderhoudt nauw contact met de branche. “Ook bij condoleances en uitvaarten bestaat besmettingsgevaar”, aldus burgemeester Kroon. “De ondernemers spelen steeds in op de veranderende omstandigheden. Goed om te zien hoe zij een mooi afscheid weten te verzorgen in deze lastige tijd.”

De VRT had al eerder een gesprek met een vertegenwoordiging van de uitvaartbranche. Daarin bespraken zij onder meer het belang van de coronamaatregelen bij condoleances en uitvaarten om besmettingen te voorkomen. Thuiscondoleances zijn daarom op dit moment niet mogelijk.