Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Noordoost-Twente organiseert informatieavonden voor woningeigenaren met een asbesthoudend golfplaten dak

De gemeenten Dinkelland, Oldenzaal, Losser en Tubbergen bundelen hun krachten!

Deze gemeenten helpen woningeigenaren in Noordoost-Twente met een asbestverdacht golfplaten dak door hen tijdig goed te informeren over de nieuwe landelijke wetgeving rondom asbest en asbest saneren. Hiertoe organiseren zij meerdere informatieavonden. Inwoners kunnen zich online aanmelden voor de informatieavond in hun gemeente.

Begin mei openden de vier gemeenten in Noordoost-Twente het digitale informatiepunt Gemeenteloket Asbest met meer informatie over de nieuwe wetgeving, risico’s van asbest en mogelijkheden tot saneren. Hier bieden zij als één van de eerste gemeenten in Nederland ook de mogelijkheid tot deelname aan het Collectief Asbest Saneren. Zo helpen zij woningeigenaren met een asbesthoudend golfplaten dak om de kosten en overlast van het noodzakelijk saneren zo veel mogelijk te beperken.

Informatieavond in Losser op maandag 3 juni

Om inwoners nog beter te informeren organiseren de gemeenten in Noordoost-Twente daarnaast informatieavonden in de periode van 27 mei tot en met 3 juni.
De informatieavond in Losser vindt plaats op 3 juni, aanvang 19.00 uur. Locatie is ’t Lossers hoes aan het Raadhuisplein 1 in Losser.
Tijdens deze avond wordt er een presentatie gegeven over asbest saneren. Daarnaast zal er ruimte zijn voor het stellen van vragen.

U kunt zich aanmelden om de informatievond bij te wonen via de website van het Gemeenteloket Asbest: https://gemeenteloketasbest.nl/losser/info/informatieavonden