Nieuwjaarsboodschap van waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok

Beste inwoners,

Allereerst wil ik u nog bedanken voor het warme welkom in uw gemeente. Het is een welkom dat ik iedereen van harte gun. We zeggen het als Twentenaren misschien niet met zoveel woorden.  Maar voor Tukkers onder elkaar is het heel herkenbaar: een knikje hier, een kort woordje daar. Het zegt soms meer dan 100 woorden.

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het gebruikelijk terug te blikken op het jaar dat achter ons ligt en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar dat voor ons ligt. Ik kan daar kort over zijn. Het coronavirus hield ons in 2021 nog steeds in zijn greep.  Op de valreep kregen we ook nog eens te maken met een harde lockdown. Een domper voor ons allemaal, maar helaas nodig om een toename van het aantal besmettingen met het virus te voorkomen. Ik hoop dat u ondanks alle maatregelen toch mooie, warme en gezellige feestdagen hebt gehad met uw naasten. 

Het jaar 2021 gaat de boeken in als een jaar waar we niet graag op terug kijken. Het was voor velen  een zwaar en moeilijk jaar. Toch waren er ook mooie en positieve ontwikkelingen. Door de vaccinaties kregen we ons leven weer voor een deel terug. Het voorjaar en de zomer zagen er hierdoor ineens wat mooier uit. Ik denk ook aan al die initiatieven die in onze gemeente ontstonden. Er was oog voor elkaar en elkaars welzijn. Dat was mooi om te zien. 

Daarom ga ik, ondanks de opmars van de omikronvariant, het jaar 2022 met vertrouwen tegemoet. Het belangrijkste is gezond te blijven! De boosterprikken zullen daarbij zeker helpen. Maar wat net zo belangrijk is, is dat we er ook in 2022 weer voor elkaar zijn. We hebben gezien dat we elkaar door een moeilijke tijd heen kunnen helpen.

Mijn boodschap voor 2022 is dan ook: kijk naar elkaar om. Wees lief voor elkaar, heb oog voor elkaar,  en steun elkaar. Een klein gebaar, een aardig woord, een compliment of een (figuurlijk) schouderklopje kan voor een ander al het verschil maken. Maar zoek ook hulp als u er zelf niet uit komt of als u iemand kent die het moeilijk heeft. Op de website van de gemeente Losser, kunt u de telefoonnummers vinden van verschillende instanties die daarbij kunnen helpen.

Laten we er samen een mooi jaar van maken! Ik wens u allen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar. 

Gerrit Jan Kok,
waarnemend burgemeester 

 

Portretfoto Gerrit Jan Kok met keten in 't Lossers hoes