Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Nieuwe bestrating bij De Fakkel

Meer dan 130 auto’s kunnen vanaf zaterdag 31 oktober parkeren bij sporthal De Fakkel. De laatste stenen worden de komende dagen gelegd en dan is na vijf maanden werk deze grote parkeerplaats klaar. Een op het oog normale parkeerplaats en toch bijzonder! Want onder de parkeerplaats ligt een gigantisch infiltratiekrattenveld, dat 188.000 liter regenwater kan bergen.

Ook met dit derde gerealiseerde krattenveld pakt de gemeente Losser de wateroverlast in het centrum van Losser aan. Regenwater blijft dan niet meer in plassen op de parkeerplaats staan, maar verzamelt zich in de infiltratiekratten. Vanuit deze kratten wordt het water langzaam weer afgegeven aan de bodem. Zo is Losser voorbereid op steeds extremere regenbuien in de toekomst. Het bouwteam maakt de parkeerplaats ook nog een stuk groener. In november worden de planten en bomen met de wortels in de grond gezet. Zo is deze parkeerplaats straks droger én groener!  

Nieuwe sporthal De Fakkel 

De nieuwe sporthal is ook klaar! Sinds afgelopen maandag kunnen sportverenigingen en scholen weer gebruik maken van de sporthal. Op 30 oktober vindt de officiële opening plaats. Vanwege de huidige coronamaatregelen zal die heel bescheiden zijn.
 

bestrating bij De Fakkel