Nieuwe baan schot in de roos voor Bertho Koller uit Losser

In deze nieuwe rubriek besteden we aandacht aan het thema Werken. In deze aflevering legt Bertho Koller uit hoe hij samen met de gemeente op zoek ging naar een nieuwe baan. Hij vertelt hoe het was om weer aan het werk te kunnen na een periode thuis met een uitkering.  

Bertho Koller uit Losser had eerst een IOAW-uitkering, maar werkt sinds vorig jaar maart met veel plezier als opkomstcontroleur bij Timing. Timing is een uitzendbureau dat onder andere werkzaam is voor Johma in Losser. Als opkomstcontroleur is Bertho verantwoordelijk voor het op- en afschalen van flexkrachten en zorgt hij voor vervanging van zieke/afwezige flexkrachten. Dit doet hij via Timing onder andere voor Johma. Voor Bertho was de functie een schot in de roos.    

 

Hoe ben je samen met de gemeente op zoek gegaan naar een nieuwe baan?  

Medewerkers van de gemeente zochten actief naar banen die iets voor me zouden kunnen zijn. Daarom werd ik regelmatig gebeld wanneer ze iets hadden. Ook kreeg ik maandelijks een lijst met mogelijke functies. Ik bekeek dan wat er bij mij zou passen en wat niet. Ik heb rugklachten, dus vielen veel functies helaas af. Op een gegeven moment heeft een medewerker van de gemeente ervoor gezorgd dat ik hier op gesprek kon. En dat was direct raak! Binnen vijf minuten was ik aangenomen. Ik was op dat moment 58 en had nooit meer verwacht dat ik een baan zou vinden die zó goed bij me past.  

 

Hoe was het om te starten? 

Ik werd goed ingewerkt en heb eerst een opleiding gevolgd. Die was goed te doen. Verder werd ik door een ervaren opkomstcontroleur opgeleid. Langzaamaan ging ik steeds meer zelf doen.  

 

Wat is er veranderd in je leven door deze nieuwe baan?  

Mijn financiële basis is nu een stuk beter. Een uitkering is geen vetpot. Ik verdien nu het dubbele en dat betekende voor mij dat ik de ene hartenwens na de andere kon vervullen. Als ik nu uit eten wil, dan ga ik. En als ik naar de supermarkt ga, bekijk ik niet de aanbiedingen maar kies ik wat ik lekker vind. Daar is een uitkering niet voor gemaakt. Ook schilder ik en kan ik nu bijvoorbeeld kwalitatief veel betere penselen kopen.  

En daarnaast haal ik gewoon ontzettend veel plezier uit mijn werk. Als opkomstcontroleur is het werk altijd weer een uitdaging waarvoor je stressbestendig moet zijn. Wat ik zelf ook ideaal vind, is dat ik tussendoor veel vrije tijd heb voor mijn hobby’s. Ik werk in ochtend- en avondshifts - tussen de 32 en 40 uur per week. Tussendoor houd ik tijd over om bijvoorbeeld te schilderen. De inkomsten van het schilderen zijn nu ook voor mij en worden niet meer van een uitkering afgehaald.  

 

Wat zijn je toekomstplannen?  

Ik voel mij hier als een vis in het water. Iedere dag fiets ik met veel plezier naar mijn werk. In eerste instantie blijf ik met veel plezier werken als opkomstcontroleur. En misschien dat ik in de toekomst nog wil doorgroeien naar intercedent bij Johma. Ik heb al wel een beetje mee kunnen kijken wat dat werk inhoudt. Het lijkt me een mooie kans!  

 

Word jij de nieuwe collega van Bertho als opkomstcontroleur bij Timing? Er staat een vacature open!  

Wil jij meer weten over wat de gemeente doet om inwoners naar werk te begeleiden? Neem dan contact op met Manon Balk, accountmanager. 06-83160800, m.balk@losser.nl.

johma bureau