Nieuwe Twentse reis-app GOAN! gelanceerd

Eerst Regiotaxi-gebruikers, later heel Twente

GOAN! is dé nieuwe reis-app voor Twente. Vanaf woensdag 16 juni kunnen Regiotaxi-reizigers er al mee aan de slag, want dan wordt GOAN! voor die doelgroep gelanceerd. Wethouder Anja Prins (gemeente Losser) is voorzitter van pilotproject Mobility as a Service (MaaS) Twente. Ze is enthousiast over de Twentse MaaS-pilot. “We gaan nu kijken hoe de Regiotaxi-gebruikers met de app gaan reizen. Later dit jaar rollen we GOAN! over heel Twente uit!”

De Twentse reis-app GOAN! zou al eerder gelanceerd worden, maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Paul Pietersen van Qarin-Tranzer is blij dat het nu eindelijk zover is. “We hebben de app samen gemaakt met acht Twentse gemeenten. GOAN! is de nieuwe manier van reizen voor alle Twentenaren, met speciale opties voor Regiotaxi-gebruikers. Een reis-app waarmee mensen zelf kiezen hoe ze reizen. Met de bus, trein, deelfiets, deelscooter, AutoMaatje, Regiotaxi of een combinatie van vervoer. GOAN! geeft reizigers voor alle reizen een advies op maat. Zo kom je snel en slim op iedere bestemming.”

Later dit jaar heel Twente

In eerste instantie wordt de nieuwe Twentse reis-app gelanceerd voor maar liefst 5.500 Regiotaxi-gebruikers uit de acht deelnemende gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. “Die krijgen van ons allemaal een uitnodiging om de app te downloaden”, vertelt wethouder Anja Prins namens de deelnemende gemeenten. “Het is voor Qarin-Tranzer natuurlijk bijzonder waardevol om te zien wat deze groep reizigers vindt van GOAN! Met die opmerkingen gaan we aan de slag om de app te finetunen en nóg beter te maken. Later dit jaar starten we een brede campagne voor gebruik van de nieuwe reis-app door de overige Twentenaren.”

Meer informatie

Meer informatie over de reis-app GOAN! is te vinden op de website Goan.nl