Nieuw: speciaal inloopspreekuur voor opvoedvragen over de puberteit

Integraal consulent Iris Roolvink van het toegangsteam werk inkomen jeugd en zorg (wijz) van gemeente Losser staat voor je klaar bij al je vragen rond het opvoeden van pubers 

Pubers opvoeden: het kan een hele uitdaging zijn! De puberteit is zowel voor ouders als kind een lastige periode. Een periode met veel veranderingen, zowel op psychisch als op lichamelijk gebied. Veel ouders vinden het opvoeden van een kind in de puberteit vaak anders en lastiger dan voorgaande fases. Menig ouder worstelt dan ook met een heel aantal vragen. Heel normaal.

Consulent Iris Roolvink: “Juist daarom hebben we vanaf 2 december een speciaal inloopspreekuur over de puberteit. Met dit inloopspreekuur willen we ouders van pubers de mogelijkheid bieden om heel laagdrempelig langs te komen en een vraag te stellen. Als iemand van buitenaf met je meekijkt, helpt het jou om weer helder te kijken. Soms is een bevestiging dat je het juiste doet al genoeg. Op tijd vragen stellen kan ervoor zorgen dat problemen niet groter worden dan nodig.  En daarnaast zien we dat ouders ook wel vaak tegen dezelfde dingen aanlopen.”

We denken graag met je mee, hoe groot of klein de vraag ook is 

Iris: “Als je vastloopt, deel het dan. Dit kan ook met mensen in je omgeving zoals een ouder, broer of buurvrouw. Wil je dit liever juist met iemand van buitenaf delen, dan staan wij voor je klaar. Soms kan één telefoontje je alweer op weg helpen. Je zit ook nergens aan vast als je ons belt of langskomt voor advies. We denken graag met je mee. Met wat voor vraag je ook hebt.”

Het inloopspreekuur voor opvoedvragen over de puberteit in ’t Lossers hoes 

Het inloopspreekuur voor ouders van pubers is iedere EVEN week op vrijdag van 13:00 – 14:30 uur in ’t Lossers Hoes. Het eerste spreekuur is op 2 december. Loop even binnen en vertel uw verhaal aan Iris. Zij denkt met u mee en helpt u weer op weg. U kunt Iris op genoemde dag/tijd ook telefonisch bereiken via het nummer (053) 537 7400.

Naast het speciale inloopspreekuur voor ouders van pubers, kunnen ouders ook met al hun opvoedvragen bij het toegangsteam wijz terecht. Dit kan elke werkdag van 09.30 tot 15.30 uur in ’t Lossers hoes of via het telefoonnummer (053) 537 7400.
Iris Roolvink