NK Tegelwippen in Losser

In Losser houden we van groen. Stenen en tegels er uit, planten, bloemen en bomen er in. Doet u ook mee? De gemeente Losser doet namelijk mee aan het NK-tegelwippen! Van 21 maart tot en met 31 oktober barst de strijd los en dragen alle 14 Twentse gemeenten hun steentje bij om zoveel mogelijk tegels te wippen, samen met inwoners.

Hoe kunt u meedoen?

  1. Ga voor een groene aanleg van je tuin. Vervang tegels (zoals terrastegels en stoeptegels) en stenen (zoals klinkers en waaltjes) door bloemen, planten, struiken en bomen. 
  2. Laat uw tegels en stenen ophalen door de tegeltaxi! Twente Milieu heeft een tegel ophaalservice waar u gebruik van kunt maken. Via de klantenservice van Twente Milieu kunt u een afspraak plannen om de tegels te laten ophalen. Dat kan op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer: 0900 – 85 20 111. 
  3. Geef uw gewipte tegels door op www.nk-tegelwippen.nl en help Losser naar de overwinning! Zo worden we in 2022 de vergroenste gemeente van Nederland

Voor vragen over het NK Tegelwippen kunt u mailen naar tegelwippen@losser.nl

Tips voor de aanleg van een groene tuin

Op GroenBlauw Twente vindt u allerlei inspiratie voor een mooie groene, klimaatadaptieve tuin.

Waarom tegels wippen? 

Dit heeft veel voordelen:

•    Water trekt de bodem in en daardoor droogt de grond minder snel uit. Planten en bomen blijven langer groen. Ook als het een tijd niet regent
•    Als water in de grond zakt, stroomt het niet naar het riool. Dit maakt de kans kleiner dat het riool overstroomt
•    Een groene tuin voelt koeler aan als het buiten heel heet is
•    Bloemen, planten en bomen geven dieren voedsel en een schuilplaats. Zo krijgen we meer verschillende dieren in Losser, zoals vogels, insecten en vlinders. Dat willen we graag! 
•    Bloemen, planten en bomen maken uw tuin mooi. Van groen worden we gelukkig!