Maandag 9 april: viering van 2e paasdag in het Syrisch-Orthodoxe klooster St. Ephrem de Syrier in Glane

Op maandag 9 april vindt de jaarlijkse viering van 2e paasdag plaats in het Syrisch-Orthodoxe klooster St. Ephrem in Glane. Gezien het grote aantal bezoekers uit Nederland en Duitsland begeleidt de politie, in samenwerking met verkeersregelaars, de doorstroming en het parkeren van de auto’s.

Ter plaatse zijn eveneens routeborden neergezet.

Op 9 april geldt van 07:00 tot 17:00 uur een aangepaste verkeersdoorstroming op en rondom de Glanerbrugstraat. Ondanks de inzet van politie en verkeersregelaars kunnen door het grote verkeersaanbod tijdelijk verkeersopstoppingen en verkeershinder ontstaan. Het bestuur van het klooster stelt alles in het werk om de overlast voor omwonenden en verkeersdeelnemers zoveel mogelijk te minimaliseren.

De Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Nederland telt ruim 2000 families verdeeld over 11 kerkgemeenten. Het klooster is het centrale punt van de gemeenschap, met name door de aanwezigheid van de begraafplaats en de daar aanwezige faciliteiten om grote bijeenkomsten te organiseren. Het vieren van Pasen is voor de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap een belangrijk jaarlijks hoogtepunt. Op 2e paasdag komen mensen uit Nederland en Duitsland naar het klooster om hun doden te gedenken.

Uitgelicht