MKB tour Overijssel naar Losser en Wouter Witzel Eurovalve

Op vrijdag 3 november komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Losser. Een bezoek aan Wouter Witzel maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma.

Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; “Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.”

Programma

Het gezelschap start ’s morgens bij het gemeentehuis. De provincie gaat daar in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder burgemeester Jean Paul Gebben en wethouder Joop Hassink. Het provinciaal economisch programma en de gemeentelijke economische visie zijn onderwerp van gesprek. Vervolgens vertrekken de deelnemers naar Wouter Witzel waar Production director, Martin Minnegal, een rondleiding door het bedrijf verzorgt.

Wouter Witzel Eurovalve

Wouter Witzel is een industrieel bedrijf in Losser dat sinds 1966 bestaat. Er werken op dit moment meer dan 200 medewerkers. Het van oorsprong familiebedrijf werd in 2000 gekocht door het Amerikaanse bedrijf PCC (Precision Castparts Corporation). Na vijf jaar, heeft de Deense AVK Group het bedrijf overgenomen van PCC en is het bedrijf onder de naam Wouter Witzel EuroValve B.V. voortgezet.

Wouter Witzel is een internationale leider op het gebied van vlinderkleppen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert een breed scala aan hoogwaardige industriële vlinderkleppen en accessoires. Deze producten worden in leidingen gebruikt als afsluiters, regelkleppen en terugslagkleppen. Er is een volledig aanbod van bedieningspanelen, aandrijvingen en accessoires beschikbaar voor specifieke doeleinden. De Wouter Witzel producten voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en zijn zeer duurzaam.

MKB vriendelijkste provincie

Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. “Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!”;  aldus Van Hijum. Op 10 november staat het volgende bezoek in het kader van de MKB tour gepland in de gemeente Wierden.