Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Ludieke fietsverlichtingscontrole: ‘Gelukkig kreeg ik een lampje in plaats van een boete’

De dagen worden korter en het wordt weer eerder donker. Tijd om de batterijen van je fietsverlichting te controleren. Als extra stimulans werden de fietsers op de Oldenzaalsestraat ter hoogte van de steenfabriek gecontroleerd, maar nog niet beboet.

De gemeente Losser zette bureau Tref-ik in voor de controle. In totaal werden 234 fietsers gecontroleerd; van 19 fietsers was de verlichting niet in orde. In plaats van een boete kregen deze fietsers een lampje. Er was ook extra aandacht voor het verkeerd afstellen van de koplamp, omdat andere weggebruikers hierdoor worden verblind.

“Wij vinden dit een mooie actie om de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen”, vertelt wethouder Anja Prins. “Het gaat ons nu vooral om bewustwording, maar gelukkig was de meeste verlichting al in orde. Binnenkort gaat de politie handhaven en zullen boetes niet uitblijven, als de verlichting niet op orde is. Fietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Goede verlichting kan ongelukken voorkomen.”
Fietsverlichtingcontrole Losser