Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Losser komt in beweging

Veel leuke sportactiviteiten tijdens de Sportweek

Van 1 tot en met 7 juli staat Losser in het teken van sporten en bewegen. Dan vindt voor de eerste keer een sportweek plaats. Tijdens deze sportweek worden jong en oud uitgenodigd deel te nemen aan een gratis proefles bij een sportvereniging in de gemeente Losser. De geplande sportinformatiemarkt op 29 juni komt in verband met de verwachte tropische temperaturen te vervallen. De Sportinfomarkt wordt verplaatst naar zaterdag 31 augustus van 12.00 - 16.00 uur Raadhuisplein.

Sport en bewegen is een bindend element in de Twentse samenleving en is belangrijk voor vitale en gezonde inwoners. De gemeente Losser staat dan ook voor een leven lang sporten en bewegen. Voor iedereen is er in elke levensfase wel een passend sport- en bewegingsaanbod in Twente te vinden.

Door de verplaatsing van de sportinfomarkt naar augustus kunnen belangstellenden zich nog tot 1 augustus aanmelden via j.schiphorst@losser.nl.

Sportweek

Van 1 tot en met 7 juli vindt in Losser voor de eerste keer een sportweek plaats. Tijdens de sportweek vindt elke dag bij één van de vier hieronder genoemde sportverenigingen een activiteit plaats. Iedereen kan gratis aansluiten en kennismaken met de sportvereniging. Zo kan iedereen op een leuke manier ‘proeven’ aan een sport zonder dat je direct lid moet worden van een sportvereniging.  De organisatie van de sportweek is in handen van de buurtsportcoaches en de sportverenigingen. Voor de sportweek konden sportverenigingen uit de gemeente Losser zich aanmelden voor deelname.

De deelnemende sportverenigingen zijn:

•           SSS Beatrix Overdinkel (turnen, gymnastiek, volleybal, aerobics, zumba)

•           AGVL Losser (gymnastiek, streetdance)

•           Recreatie Sportvereniging Losser (volleybal, gymnastiek)

•           Bowls’92 Losser

Meer informatie en een overzicht van het totale programma is te vinden op de website van Lekker Fit Losser of via de buurtsportcoach via telefoonnummer 06 18 41 81 00.

Sportinformatiemarkt van 29 juni wordt verplaatst naar 31 augustus

De geplande sportinformatiemarkt op 29 juni die samen met CML (Centrum Ondernemers in Losser) en de sportverenigingen zou worden georganiseerd vervalt. Door de verwachte hoge tropische temperaturen is, na overleg met de Veiligheidsregio, GGD, RIVM, wethouder Nijhuis (gemeente Losser) en de werkgroep Sportinfomarkt Losser, besloten dat het niet verantwoord is de Sportinformatiemarkt op 29 juni door te laten gaan.

Wethouder Harry Nijhuis: “We betreuren het dat de Sportinformatiemarkt niet door kan gaan, maar we willen de gezondheid van de deelnemers en het publiek bij deze hoge temperaturen niet in gevaar brengen. Ondanks alle noodmaatregelen die zijn getroffen blijf het risico te groot.”