Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Losser helpt bij sanering asbest

De gemeente Losser helpt haar inwoners bij het saneren van oude asbestdaken.

asbestdak

Wanneer een asbestdak ouder wordt, verweert het en komen er asbestvezels vrij. Deze vezels zijn schadelijk voor de gezondheid De overheid verbiedt daarom per eind 2024 asbesthoudende daken.

Noodzaak

Ondanks dat het al ruim 25 jaar verboden is om asbest te verwerken in nieuwe daken, is Losser nog niet asbest vrij. De gemeente Losser helpt haar inwoners daarom de komende 5 jaar bij het saneren van oude asbestdaken.

“Wij ondersteunen onze inwoners graag om vóór het jaar 2024 van hun asbestdak af te komen. Dat moet ook, want als er na 2024 een handhavingsverzoek wordt ingediend, zijn wij wettelijk verplicht om dit op te volgen”, aldus wethouder Van Essen. Na 2024 staan er fikse boetes op oude asbestdaken.

Collectief Asbest Saneren

Om inwoners bij te staan is het Collectief Asbest Saneren in het leven geroepen. De Gemeente Losser organiseert het Collectief Asbest Saneren voor inwoners van Losser die een golfplaten asbesthoudend dak hebben. Door een grote groep geïnteresseerden te verzamelen, kunt u een scherpe prijs krijgen voor de complete sanering van het dak. En alles wordt voor u geregeld!

Klik verder voor deelname en meer informatie over het Collectief Asbest Saneren.