Losser 3 september walhalla voor Formule1-fans

Het houdt niet op in Losser. Na het feestgeweld van het Bruegheliaans Festijn afgelopen weekend staat voor komende zaterdag 3 september ‘Racing Day’ op het programma. Samen met het in Formule1 evenementen gespecialiseerde Cars & Stars organiseert Centrum Management Losser een spektakel van jewelste. Waar wil je liever dit weekend zijn: In Zandvoort of in Losser?   

De plannen stammen al van voor corona, maar twee keer mocht het evenement door de pandemie geen doorgang krijgen. Eindelijk gaat het dit jaar dan wel lukken. Het Raadhuisplein is er goed voor.  Op zaterdagmiddag tussen 12 en 17 uur zijn er allerlei activiteiten die aan de Formule1 gerelateerd zijn. Zo is er het bandenwisselspel op een heuse F1-auto, waarvoor teams van vier personen zich kunnen inschrijven. Dat kunnen vriendengroepen zijn, buren, families, maar bijvoorbeeld ook een opa en oma met twee kleinkinderen. Bij het Lossers Hoes komt een groot scherm waar live de kwalificatiewedstrijd van Zandvoort kan worden bekeken. Iets verderop op het plein kan er met quads worden gereden over een uitgezet parcours. Er zijn kinderquads en quads voor volwassenen, én veiligheid voorop. 

Er is van alles te doen rondom het thema F1

Voor de hele kleintjes zijn er e-cars te besturen. In de racesimulatoren mag het er een stukje fanatieker aan toegaan. Daarin wordt het circuit van Zandvoort gesimuleerd. De drie snelsten kunnen een beker verwachten. In de fototainment mag iedereen gratis op de foto in Formule1-kleding en met Formule1-accessoires en op de kids picasso liggen schilderdoeken en verf klaar waarmee kinderen hun eigen Formule1-auto kunnen schilderen. Aan het einde van de dag vindt na de kwalificatiewedstrijd de prijsuitreiking van de bandenwisselwedstrijd en de simulatorenrace plaats. Op het horecaplein kan er een hapje en drankje worden genuttigd.