Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Leuke activiteiten in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht

In 2019 is het 100-Jaar geleden dat het actieve kiesrecht voor vrouwen in Nederland is ingevoerd.

De gemeenteraad van Losser organiseert diverse bijeenkomsten om dit te vieren.

Op 5 september kwamen ruim 30 dames uit de Lutte op de speciaal voor hen georganiseerde avond. Een rondleiding in het ’t Lossers hoes, een korte cursus gemeente door burgemeester Cia Kroon en griffier Ben Pikula en daarna speeddaten met vrouwelijke raadsleden waren onderdelen van het programma. Het speeddaten leidde tot zeer geanimeerde gesprekken. Een geslaagde avond vonden alle deelnemers.

 

 

Rondleiding vrouwen uit De Lutte in de hal van 't Lossers hoes

Vrouwen uit De Lutte in de Raadszaal

vrouwen uit De Lutte in de Raadszaal

Lifestyle avond for ladies only

Op 30 september organiseren de vrouwelijke raads- en commissieleden een lifestyle avond. De lifestyleavond begint om 19.00 uur en wordt gehouden bij de Oude Apotheek In Losser. Beautytips, actuele mode, kleur/stijladvies en gezondheid/voedingsadviezen komen aan bod. Natuurlijk mag een hapje en drankje niet ontbreken. De toegang is gratis. Dit mag u niet missen. Geef u op via griffie@losser. Het aantal plaatsen is beperkt. 

De volgende ondernemers werken mee: Wigger-Mode (damesmode), Go-Beauty (make-up), Marjon Boermans (voeding), Ingeborg Buld (kleur) en Sophie Bik (fotografie). De vrouwelijke raads- en commissieleden en de burgemeester zullen zich op een ludieke wijze voorstellen. 

De leden van de gemeenteraad vinden het belangrijk om met vrouwen in gesprek te gaan. Zij kijken wellicht anders naar beslissingen en hebben andere invalshoeken. In wat voor een gemeente wilt u wonen, werken, winkelen en leven? 

flyer lifestyle avond in Losser for ladies only