Leren & werken bij het Servicebedrijf van de gemeente Losser

We laten zien wat we doen. Dat is het motto van het Servicebedrijf van de gemeente Losser. Tijd om meer te weten te komen over de mensen achter het bedrijf, hun werkzaamheden en de rol die zij in onze gemeente spelen.

“Het Servicebedrijf? Dat is toch de groenploeg die ik vaak in de wijk tegenkom?” Dat klopt, maar het Servicebedrijf doet nog veel meer dan dat! Onderhoud en reiniging van de openbare ruimte is hierbij de hoofdtaak. Daar hoort het groenonderhoud bij, maar ook de rioolgemalen, het straatmeubilair, gladheids-bestrijding, openbare verlichting en afvalinzameling. Ook zijn er eigen schilders, een eigen werkplaats en monteurs die zorgen dat het materieel in orde is.

Het Servicebedrijf telt zo’n 70 medewerkers. Daar zitten ook een aantal jongens en meiden bij die van de Praktijkschool komen en hier een mooie start kunnen maken. Vanuit het Servicebedrijf kunnen zij zich ontwikkelen, nieuwe dingen leren en eventueel doorstromen naar een regulier bedrijf.

Bas Bolscher begeleidt deze jongeren: “Iedereen werkt hier naar zijn eigen kennen en kunnen. Het doel is dat deze jongeren zichzelf verder ontwikkelen en uiteindelijk doorstromen naar regulier werk. Het werk is bedoeld om je te oriënteren, ze kunnen dus ook meekijken met verschillende onderdelen van het Servicebedrijf. Zo komen ze er direct achter wat ze leuk vinden en waar ze meer van willen leren.”

De jongeren komen op verschillende manieren bij het Servicebedrijf binnen. Soms vanuit een stage, soms omdat zij bij een ander bedrijf niet helemaal op hun plek zitten.

“Aan ons dan de taak om ervoor te zorgen dat ze hier naar hun zin gaan hebben en ook nog nieuwe dingen ontwikkelen. Thuis zitten is voor niemand goed en bij ons kunnen ze dan iets bijdragen aan de maatschappij en tegelijkertijd ervaring opdoen in het werkveld.” aldus Bas Bolscher.

Om te zien hoe het is om bij het Servicebedrijf te werken gaan we de komende weken in gesprek met drie jongeren, die de praktijkschool hebben afgerond, en sinds 1 juli een contract hebben gekregen. Nils, Lieke en Jelle vertellen meer over hun werkzaamheden, de plannen voor de toekomst en het werken bij de gemeente.

 

Werkplaats Werkbedrijf