Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Laat uw stem horen op 23 mei!

Op donderdag 23 mei 2019 zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement.

Praktische informatie over de verkiezing vindt u op losser.nl/verkiezingen.

Wilt u meer inhoudelijke of politieke informatie over het Europees Parlement, kijk dan op de website van de Kiesraad of Europese verkiezingen 2019.
Voor stemadvies kunt u bijvoorbeeld naar de StemWijzer of het Europese Kieskompas.

Of lees de verkiezingskrant (pdf) in eenvoudige taal van stichting ProDemos.

Stempassen

Uiterlijk 9 mei ontvangen alle stemgerechtigden in gemeente Losser de benodigde stempas. Op de stempas staat onder andere aangegeven waar het dichtstbijzijnde stembureau te vinden is. In De Lutte zijn twee stembureaus: sporthal Luttermolen (Kroepsweg 1) en Erve Boerrigter (Plechelmusstraat 14). U bent welkom in een stembureau naar uw eigen keuze.

Stembureaus 100% toegankelijk

Met ingang van 2019 zijn alle stembureaus in de gemeente Losser toegankelijk voor mindervaliden.

Voorlopige opkomstpercentages

De opkomstpercentages in Losser kunt u op 23 mei bekijken op de pagina ‘Voorlopige opkomstpercentages’. 

Uitslag

De Nederlandse overheid houdt zich aan de regels van de Europese Commissie voor het bekendmaken van de verkiezingsuitslag. Gemeenten mogen de (voorlopige) uitslagen pas bekendmaken nadat de stembussen in alle lidstaten van Europa zijn gesloten, om zo de verkiezing in andere landen niet te beïnvloeden.

De uitslag van de verkiezingen in Losser, kunt u op zondag 26 mei na 23.00 uur vinden op de pagina ‘Uitslag Europees parlementsverkiezing'.