Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Nijhuis-Egberink

Vandaag, zaterdag 13 april, heeft mevrouw Ria Nijhuis-Egberink een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Cia Kroon, burgemeester van Losser, reikte de onderscheiding uit tijdens de Palmpasenviering, waarbij mevrouw Nijhuis-Egberink afscheid nam als voorzitter van De Zonnebloem, afdeling de Lutte. De uitreiking vond plaats in Dorpshoes Erve Boerrigter in de Lutte.

Mevrouw Nijhuis werd in het bijzijn van haar man, familie, bestuur van de Zonnebloem en vele vrijwilligers met veel waardering toegesproken door burgemeester Kroon. Mevrouw Nijhuis werd bedankt voor haar jarenlange inzet voor tal van activiteiten voor en in het dorp De Lutte. 

Overzicht van activiteiten

Mevrouw Nijhuis was sinds maart 2007 voorzitter van De Zonnebloem, afdeling De Lutte. 
Ze stuurde 32 vrijwilligers aan binnen de vereniging en organiseerde diverse activiteiten voor de 85 leden die de vereniging telt. Eerder was zij voorzitter van de Historische Vereniging De Dree Marken (2003 – 2012), was ze van 1991 tot 1997 docent Jeugd E.H.B.O. St Martinus De Lutte, van 1980 tot 1992 penningmeester bij de Stichting Gemeenschapswerk en van 1977 tot 1980 voorzitter van Jong Nederland De Lutte.
 

    koninklijke onderscheiding mw. Nijhuis-EgberinkKO mw.Nijhuis-Egberink