Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Grady Benschop-Hogebrink

Op zaterdag 21 mei ontving mevrouw Grady Benschop-Hogebrink een Koninklijke Onderscheiding. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok reikte de onderscheiding uit. 

Vele jaren stond  mevrouw Benschop-Hogebrink op de planken en maakte ze het publiek aan het lachen. Met deze onderscheiding wist waarnemend burgemeester Kok nu een lach op haar gezicht te toveren!

Mevrouw Benschop-Hogebrink heeft zich 65 jaar verdienstelijk gemaakt op cultureel gebied. Al van jongs af aan was zij bij het toneel. Rond haar 17e werd ze lid van de protestante toneelvereniging Tot Ons Genoegen (TOG). Na de fusie met toneelvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) die leidde tot toneelvereniging De Rommelpot, had ze diverse functies waaronder die van penningmeester, voorzitter en secretaris. Daarnaast was mevrouw Benschop-Hogebrink onder meer souffleur, lid van de leesgroep ‘Uitzoeken toneelstukken’ en was ze regieassistent jeugdtheater. Inmiddels is mevrouw Benschop 90 jaar, maar dat weerhoudt haar er niet van om nog actief te zijn met de kaartverkoop. 

Uitreiking

De uitreiking vond plaats tijdens een bijzondere gelegenheid, namelijk het 50-jarig jubileum van toneelvereniging De Rommelpot. 

Bekijk hier de speech
Koninklijke onderscheiding Grady Benschop