Koninklijke onderscheiding voor Marietje Oude Lohuis-Bartelink

Vandaag, zondag 10 september, heeft mevrouw Marietje Oude Lohuis-Bartelink een Koninklijke Onderscheiding ontvangen en werd zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jean Paul Gebben, burgemeester van Losser, reikte de onderscheiding uit tijdens een speciale koffietafel ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Losserhof.

Mevrouw Oude Lohuis–Bartelink werd in het bijzijn van al haar negen kinderen, 18 kleinkinderen, negen achterkleinkinderen, cliënten, vrijwilligers en medewerkers van de Twentse Zorgcentra in het zonnetje gezet en bedankt voor haar jarenlange inzet en ondersteuning.

Mevrouw Oude Lohuis–Bartelink is op 53 jarige leeftijd begonnen als vrijwilligster bij de Losserhof. In de beginjaren leerde zij de bewoners in de avonduren borduren en breien. Na het beëindigen van deze activiteiten heeft zij zich aangesloten bij de pastoraatsgroep. In deze groep bereidde ze de werkzaamheden voor die nodig waren voor een kerkdienst, organiseerde ze allerlei activiteiten, ondersteunde ze gespreksgroepen en was zij betrokken bij de organisatorische veranderingen die zich afspeelden in het pastoraat. Het begeleiden van bewoners, die in een rolstoel naar de kerkdiensten gaan, heeft ze tot haar 90ste levensjaar volgehouden!

Mevrouw Oude Lohuis is met haar 91 jaar nog steeds een zeer actieve dame. Ze fietst, zwemt en kaart met vriendinnen. En iedere dag onderhoudt ze nog zelf haar tuin. Zij wordt nu met een Koninklijke onderscheiding beloont voor haar grote trouw, betrokkenheid en ondersteuning bij de Dienst geestelijke verzorging van de Losserhof.

Uitgelicht