Kinderlintje voor drie jonge helden uit Losser

Vandaag, maandag 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, ontvingen drie kinderen uit de gemeente Losser een Kinderlintje uit handen van burgemeester Gebben: Jop uit het Broek, Annika Lentfert  en Phaedra Desmet.
 

Dit gebeurde tijdens een ceremonie in het Aleida Leurinkhuis, daar het gemeentehuis nog niet beschikbaar was. De drie leerlingen uit het basisonderwijs werden gedecoreerd. In het bijzijn van familie, de klas en de leerkrachten werden zij in het zonnetje gezet. Burgemeester Gebben: “ook als kind kun je een hele bijzondere prestatie neerzetten en een voorbeeld zijn voor andere kinderen én voor volwassenen. Jullie zijn met recht jonge helden”.
De gemeente Losser reikte voor het 4e achtereenvolgende jaar de kinderlintjes uit.

De Losserse kanjers voor 2017 zijn:

Jop uit het Broek, 11 jaar en Annika Lentfert , 11 jaar,  groep 8a Plechelmusschool, De Lutte

Jop heeft een grote wens, meester worden. Ook Annika wil wel juf worden, maar ICT vindt ze toch ook wel heel erg spannend. Jop en Annika hebben hun plan verwezenlijkt om een schooltje te beginnen en hebben een bijlesschooltje opgezet, na schooltijd voor max. zes kinderen. Nu geven ze aan kinderen van groep 5 en 6 een keer in de week bijlessen in o.a. taal, rekenen en lezen. Samen hebben ze ook een halloween optocht georganiseerd.

Phaedra Desmet, 7 jaar, groep 4 Het Kompas, Overdinkel
Het gezin Desmet heeft drie kinderen met de ziekte van Huntington. De oudere broer Giuliano, is in 2016 aan deze ziekte overleden. Een ongeneeslijke ziekte, die bepaalde delen van de hersenen aantast. Phaedra heeft voor haar broer gezorgd en nu helpt ze haar moeder met het verzorgen van haar broer en zus, die dezelfde ziekte hebben. Phaedra  helpt bij de dingen die zij zelf niet kunnen, ze helpt haar moeder in het huishouden als zij druk is met  de broer en zus.  Maar dat betekent ook dat Phaedra minder tijd heeft voor haar huiswerk en dat ze minder tijd heeft om met vriendinnetjes te spelen.

Een speciale onderscheiding voor jonge helden

Het Kinderlintje is een speciale onderscheiding voor jonge helden, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen of voor de dorpen in de gemeente. Losser is erg trots op deze kinderen en vindt dat zij een lintje verdienen.
Het kinderlintje is bestemd voor een kind dat tussen de 4 en 12 jaar oud is, in de gemeente Losser woont, op de basisschool zit en - heel belangrijk - een bijzondere prestatie heeft verricht. Een prestatie die belangrijk is voor de hele gemeente Losser en die als voorbeeld dient voor anderen. De deskundige jury, onder voorzitterschap van burgemeester Gebben, bepaalt elk jaar wie een kinderlintje ontvangen. Naast de burgemeester bestaat de jury uit Ans te Lintelo (jongerenpastoraat Parochie Maria Vlucht, Overdinkel), Aly Schoordijk (voormalig adjunct directeur van de St. Plechelmusschool, De Lutte) en Jaimi van Essen (fractievoorzitter D66 en het jongste gemeenteraadslid.

kinderlintje 2017