Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

‘Kijk naar elkaar om’ blijft belangrijk

Vraag hulp bij Fundament, gemeente, Veilig Thuis Twente en huisarts.

“Ook als de corona-maatregelen worden versoepeld, blijft het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Door veel thuis te zijn, kunnen de spanningen onderling of tussen buren oplopen. We hechten veel waarde aan alle mooie initiatieven van inwoners die we zien. Graag willen wij er zijn voor vragen en ondersteuning”, geeft wethouder Anja Prins aan. “Wij komen minder bij de mensen thuis én mensen zijn zelf geneigd om minder zorg te vragen. Daarom doen we een oproep om contact op te nemen en hulp te vragen als dat nodig is.” Op verschillende manieren brengen we de telefoonnummers van de organisaties die hulp bieden, onder de aandacht.

De eerste briefkaart met telefoonnummers van Fundament, de gemeente Losser en Veilig Thuis Twente werd vandaag samen met een boekpakket aangeboden aan mevrouw Naeye uit Losser. “Mevrouw Naeye kwam normaalgesproken wekelijks naar de bibliotheek. Maar dat kan niet meer. Fundament is na de coronamaatregelen een brengservice gestart voor 75-plussers. Als er behoefte aan is, kunnen zij ons bellen en dan brengen wij de boeken langs. Zo ook bij mevrouw Naeye. Een boekpakket is een mooi middel om deze organisaties onder de aandacht te brengen”, vertelt Ans Dijkhuijs, directeur van de stichting Fundament. “Het mooie is dat de gemeente en Fundament samen optrekken. In het vervolg zit er dus een briefkaart met telefoonnummers bij een boekpakket”, vult wethouder Anja Prins aan. “We hopen dat mensen op die manier eerder om hulp vragen als dat nodig is.”

De campagne ‘Kijk naar elkaar om’ geeft aan dat er verschillende organisaties klaar staan om inwoners te helpen. Stichting Fundament voor een luisterend oor, de gemeente Losser (afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg) voor als je vastloopt in je thuissituatie. Is er echt sprake van een onveilig thuis, bel dan met Veilig Thuis Twente. En ben je ziek? Neem dan contact op met je huisarts, ook als je niet corona-gerelateerde klachten hebt. De oproep geldt ook voor familieleden of buurtbewoners die het vermoeden hebben dat het niet goed gaat met iemand.

De campagne loopt via verschillende kanalen. Zo worden er posters verspreid, bijvoorbeeld in de supermarkt, dorpshuizen, apotheken en scholen. Verder is de informatie te vinden op deze website en op Facebook, Twitter en Instagram. 

Download hier de poster 'Kijk naar elkaar om'.

Foto start campagne