Kapotte apparaten? Laat ze repareren in het Repair Café in De Lutte!

Gemeente Losser heeft twee repair cafés: in Losser en in De Lutte. Dit keer lichten we het repair café in De Lutte uit.

Een kapot koffieapparaat of kapotte stofzuiger? Gooi ze niet direct weg, maar kijk of je het kunt repareren. Als iedereen dat doet, dan besparen we een hoop grondstoffen en dat is weer goed voor het klimaat. Bij het repair café in De Lutte werken zeven vakkundige vrijwilligers die uw apparaten tegen een vrijwillige bijdrage repareren. Als er kosten zijn, dan krijgt de eigenaar een telefoontje. Het repair café is een initiatief van Stichting Dorpsbelangen De Lutte.

Allerlei apparaten zijn te repareren

Iedere tweede en vierde woensdag van de maand kunnen Luttenaren bij het repair café bij Erve Boerrigter terecht. Coördinator Joost Teuben: “Er komt hier van alles binnen. Stofzuigers, senseo-apparaten, strijkijzers.. Er kwam zelfs een keer iemand een elektrisch IKEA-bed brengen. Eigenlijk kun je hier alles naartoe brengen wat je ergens anders moeilijk kunt laten repareren. Dus bijvoorbeeld geen fietsen of witgoed-artikelen: het repair café is geen concurrentie van het bedrijfsleven.”

Je levert je apparaten in. En dan?

Lever je je apparaten bij het repair café in, dan gaan de vrijwilligers er thuis mee aan de slag. Je krijgt een telefoontje als ze onderdelen moeten bestellen. Die kosten zijn voor de klant, dus de reparateur overlegt altijd eerst even of hij ze bestelt of niet. Als het apparaat klaar is, krijg je een telefoontje. Je kan het weer komen ophalen. Met een vrijwillige bijdrage van een paar euro kan het repair café investeren in meer gereedschap.

Toekomstplannen repair café De Lutte

Joost Teuben: “Het repair café zit nu echt nog in een proefperiode. We kijken nu of we genoeg werk binnenkrijgen om ook echt een locatie in te richten waar we apparaten repareren. Nu nemen de vrijwilligers de apparaten nog mee naar huis en repareren ze daar. Het zou mooi zijn om op een gegeven moment door te schuiven naar een vaste werkplek waar we ook allerlei gereedschap hebben liggen. Ook meer vrijwilligers zijn altijd van harte welkom. We zijn in elk geval nog op zoek naar iemand die handig is met elektrische apparaten zoals telefoons en laptops.

Komt u een keer langs?

Repair Café De Lutte

Adres: Dorpshoes Erve Boerrigter, Plechelmusstraat 14 in De Lutte

Apparaten langsbrengen: Op de tweede en vierde woensdag van de maand tussen 19:00 - 20:00 uur

Ook in Losser kunt u uw apparaten laten repareren:

Repair Café Losser:

Adres: Vlasakker 51 in Losser

Apparaten langsbrengen: Iedere vrijdag tussen 10:00 - 12:30 uur

Facebook: Repair Café Losser (groep)

Repaircafe