Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Jongen van zeven verdronken in een vijver in Overdinkel

“Hartverscheurend om het verdriet van dit gezin van zo dichtbij mee te maken. Je betuigt je deelneming en biedt waar mogelijk hulp aan, maar tegelijk voelt het zo machteloos. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar het gezin, maar ook naar alle mensen die dit drama van heel dichtbij hebben meegemaakt”, aldus burgemeester Cia Kroon na een bezoek aan het gezin van de jongen die op dinsdagavond verdronken is in een vijver in Overdinkel.  

Dinsdag 25 juni, even na negen uur ’s avonds wordt een wandelaar aan de rand van Overdinkel (gemeente Losser) aangeklampt door een kind dat meldt dat er een jongetje is verdwenen in een vijver. Er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen met het alarmnummer en ondertussen gaan buurtbewoners bij de retentievijver op zoek naar het slachtoffer. Zodra het kind is gevonden en uit het water is gehaald, beginnen omstanders direct met reanimeren. Dit wordt kort daarna overgenomen door brandweer- en ambulancepersoneel. Helaas tevergeefs, de jongen overlijdt ter plaatse. 

De gemeente staat in contact met het gezin dat sinds begin vorig jaar in Losser woont. “We bieden hulp voor zover dat kan. Aan het gezin, maar ook aan de mensen die op een geweldige manier direct te hulp geschoten zijn en dit drama van dichtbij hebben meegemaakt”, zegt burgemeester Kroon. “We realiseren ons de impact die een dergelijke gebeurtenis op mensen heeft en helpen waar we kunnen”.