Jean Paul Gebben waarnemend burgemeester van Losser

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heeft de heer Jean Paul Gebben als waarnemend burgemeester aangesteld voor Losser. De heer Gebben is vanmiddag door de commissaris in het provinciehuis beëdigd. De waarnemend burgmeester zal half mei in z’n nieuwe gemeente beginnen.

JP GebbenJean Paul Gebben was eerder burgemeester in de Gelderse gemeente Renkum. Daarvoor was de heer Gebben wethouder in Raalte. In Losser is een vacature ontstaan door het vertrek per 15 mei van Michael Sijbom naar de NAM. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heeft de heer Gebben gevraagd aan te blijven tot een nieuwe burgemeester in Losser kan worden benoemd.

Continuïteit

De Commissaris van de Koning heeft voor de aanstelling van waarnemend burgemeesters gekozen om de drie gemeenten in staat te stellen naar een goede nieuwe burgemeester te zoeken en tegelijkertijd de continuïteit van het bestuur te waarborgen. In Ommen en Losser is reeds gestart met de procedure. In Twenterand is ervoor gekozen dat na de raadsverkiezingen van maart 2018 te doen. 

Uitgelicht