Informateur presenteert advies voor een coalitie

Informateur Hans van Agteren presenteert woensdagavond om 19.30 uur zijn advies aan de gemeenteraad voor een mogelijke coalitiesamenwerking. De coalitieonderhandelingen bestaan uit twee delen: het informeren en het formeren. Van Agteren sluit met zijn presentatie het eerste deel in het onderhandelingsproces af.

De opdracht aan Van Agteren was het onderzoeken van een stabiele samenwerkingscombinatie van politieke partijen, die samen een meerderheid moeten gaan vormen in de gemeenteraad. Met het adviesverslag van de informateur gaan de voorgestelde partijen onderhandelen over een definitief coalitieakkoord. 

De verkiezingsuitslag

De gemeenteraad van Losser bestaat uit 19 raadsleden. Voor een meerderheid in de raad is minimaal tien zetels nodig. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen kwam Burgerforum met 7 raadszetels als grootste uit de bus. Gevolgd door het CDA met 6 zetels. De partijen D66, PvdA en VVD behaalden 2 raadszetels. 

De presentatie van het advies is bij te wonen in de raadszaal van het ’t Lossers Hoes of live te volgen via losser.nl/bestuur