Het Servicebedrijf: In gesprek met... Lieke

We laten zien wat we doen. Dat is het motto van het Servicebedrijf van de gemeente Losser. Tijd om meer te weten te komen over de mensen achter het bedrijf, hun werkzaamheden en de rol die zij in onze gemeente spelen. Lees hier het interview met Lieke.

In gesprek met…. Lieke. 

Lieke Baalhuis uit Losser (18 jaar) heeft sinds 1 juli een contract bij het Servicebedrijf. Tijd om eens met deze enthousiaste jongedame in gesprek te gaan over haar werk bij de Onderhoudsploeg, de trekker met de snoeiarm en de goede sfeer binnen het team. 

Lieke, sinds 1 juli heb je een contract hier. Maar hoe ben je bij het Servicebedrijf terechtgekomen? 

“Dat is best wel een aparte weg geweest. Ik liep vanuit de Praktijkschool stage bij een hoveniersbedrijf. En daar zat ik heel goed op mijn plek, alleen moest ik veel aanlegklussen doen. Dat zijn fysiek hele zware klussen. Voor mij iets te zwaar. Dus toen ben ik samen met dat bedrijf en school in gesprek gegaan en hebben we besloten dat ik een andere stageplek ging zoeken. School heeft mij daar heel goed in geholpen. Zij kwamen met het Servicebedrijf als optie en dat leek mij ook wel wat. De laatste 2 maanden van mijn stage heb ik dus hier gelopen. En nu stage voorbij is mag ik blijven.” 

Dat is een goede stap geweest dus. Waar ben je dan mee bezig hier? 

“Ik werk bij de onderhoudsploeg. Dus met mijn eigen groep zorgen we voor het groenonderhoud van de Muziekbuurt en de wijk bij Het Voswinkel in Losser. We zorgen er samen voor dat het groen er netjes bij ligt in deze wijken. En ik rijd de Kubota. De wagen met aanhanger waar we ons materieel in vervoeren door de wijk heen.” 

Is dat alles wat je doet bij het Servicebedrijf? 

“Nee, ik doe ook nog andere dingen. De afwisseling vind ik namelijk erg leuk. Ik ga mee op de trekker met de snoeiarm. Zelf heb ik ook een trekkerrijbewijs, dus dit kan ik misschien binnenkort ook gaan doen. En ik leer steeds meer over de onkruidbrander. Daar heb ik een paar keer bij meegelopen, dus dat is ook iets nieuws wat ik hier geleerd heb.” Foto Lieke Interview

Je kan dus wel zeggen dat jij je hier goed kan ontwikkelen. 

“Ja, dat zeker. Ik vind het mooi dat je hier de vrijheid hebt om met iedereen mee te gaan en mee te kijken. Zo kan ik mijzelf verder ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Of dat nou met de brander is, of het snoeien van hagen. Ik leer steeds weer wat nieuws bij. Die mogelijkheid is er bij het Servicebedrijf en die grijp ik dan ook graag aan.” 

Wat is dan het verschil met bijvoorbeeld jouw oude stageplek? 

“Het zijn natuurlijk twee verschillende soort bedrijven. Bij een hoveniersbedrijf werk je altijd door, ben je ergens eerder klaar dan is er wel een volgende klus. In het begin moest ik hier dus ook wel wennen. Bij het Servicebedrijf is het namelijk veel meer werken naar kennen en kunnen. Dus iedereen werkt op zijn of haar tempo.  

Wat vind je het leukste aan je werk hier? 

 “Resultaten zien van wat je gedaan hebt. Je maakt samen met je ploeg de wijken weer netjes. Ik ben iemand die graag aan de slag gaat. Dus als je dan hard gewerkt hebt en je hebt bijvoorbeeld ergens een haag gesnoeid, dan zie je direct het resultaat van je werk. Maar niet alleen het werk vind ik erg leuk, ook de sfeer. Er is altijd tijd voor een grapje en een praatje. De sfeer is misschien wel net zo belangrijk als het werk zelf.” 

Heb je nog een leuk voorbeeld van jouw werk wat je met ons wilt delen? 

“Nou, je komt natuurlijk altijd in dezelfde straten. Dus je ziet ook vaak dezelfde mensen. Laatst, met het warme weer, kregen we van een van de inwoners zelfs een ijsje. Dat is hartstikke lief, maar ook heel leuk. Betekent toch dat we goed bezig zijn.” 

Lieke, bedankt voor het leuke gesprek en succes bij het Servicebedrijf!